Site coolinaria.ro

Trucuri pentru slabit cu salata


Trucuri pentru slabit cu salata Unele salate pot parea sanatoase, in timp ce iti adauga o multime de calorii inutile. Acestea sunt de obicei servite la restaurante sau fast-food-uri. Dar, daca vei reusi sa scapi de unele ingrediente, precum dressing-urile sau proteinele in exces, atunci salata ta va fi perfecta pentru dieta. Iata cateva sugestii care te vor ajuta in lupta impotriva kilogramelor in plus.

1. Dressing mai light
Daca vrei sa slabesti, atunci incearca un dressing pe baza de ulei. De ce? Pentru ca va contine o multime de nutrienti, in special vitaminele A, D, E si K, care sunt solubile in grasime, ceea ce inseamna ca nu le vei putea absorbi fara un pic de grasime prezenta in compozitie. Deci, un dressing fara grasime este contraintuitiv. Daca vrei o compozitie chiar si mai buna, pe langa ulei adauga si niste otet.

2. Verdeturile
Amesteca verdeturi si adauga orice de la salata romaine pana la spanac, pentru a creste numarul nutrientilor din amestec. Pentru o nutritie optima, amesteca-le fie in acelasi bol, fie consuma-le separat in zile diferite, dupa cum poftesti. Cel mai bine ar fi sa le amesteci pe toate, deoarece cu cat salata ta va fi mai gustoasa, cu atat nu vei mai simti nevoia sa adaugi alte ingrediente care vor creste numarul caloriilor.



3. Branza
Branza isi are intotdeauna locul intr-o salata, dar cu moderatie. Cand este presarata deasupra, branza cu putine grasimi te va ajuta sa iti mentii greutatea, sa arzi grasimi si sa te simti mai putin infometat. De asemenea, vei lua si o doza considerabila de calciu. Fie ca alegi parmezan, mozarella sau cheddar, vei avea un plus de gust si de sanatate.

4. Proteine
Daca simti o nevoie arzatoare sa adaugi niste carne in salata, atunci incearca sa alegi ceva intre pui prajit sau somon. De asemenea, nucile si tofu merg foarte bine in aceasta combinatie. Daca vei mentine portiile in marimi decente vei reusi sa mentii si numarul caloriilor cat mai mic.

5. Fructe
Majoritatea studiilor au aratat ca multe vitamine si minerale au efecte mai bune cand sunt folosite impreuna, asa ca incearca sa le folosesti cat mai des la o singura masa. Adauga in salata ta cat mai multe legume si fructe.

Autor:  Andreea Utza