Site coolinaria.ro

6 sfaturi pentru supe cremoase


6 sfaturi pentru supe cremoase Supele crema sunt delicioase si hranitoare, insa, uneori, pot fi o adevarata provocare pentru cine le prepara. Ele nu sunt greu de facut, insa au cateva secrete, pe care e important sa le cunosti si sa le aplici. Iata care sunt acestea:

1. Faina sau amidon
Faina nu trebuie adaugata direct in supa fierbinte, ci, mai intai amestec-o separat, cu putina apa, ca sa eviti cocoloasele. Odata ce adaugi amestecul in supa, moleculele lichide vor face granulele de amidon sa se umfle si sa absoarba apa. Supa va incepe sa se ingroase si vei obtine acea consistenta cremoasa, mult dorita.

2. Fa un sos din faina si unt
Acest sos este potrivit pentru sosurile mai delicate si te ajuta sa eviti cocoloasele din amestecul de apa si faina, prezentat mai sus. Amesteca parti egale de unt si faina, apoi pune la foc mediu, inainte sa adaugi supa. In timp ce faina absoarbe lichidul, amestecul se ingroasa. Ai grija sa nu tii acest sos prea mult pe foc, deoarece faina isi pierde puterea de ingrosare.

3. Adauga putina paine
Rupe o paine in bucati mai mici si inmoaie-le intr-un castron cu putina supa strecurata. Apoi, foloseste blenderul si transforma totul intr-un piure, pe care il vei introduce la loc, in supa. Daca vrei sa adaugi mai multa aroma, foloseste o paine cu ierburi.



4. Ovaz
Fulgii de ovaz pot fi si ei folositi ca un agent de ingrosare pentru supele cremoase. Ei functioneaza la fel ca painea: amidonul din fulgi absoarbe lichidele si schimba consistenta superi. Adauga o cantitate mica de fulgi de ovaz in supa, amesteca, apoi lasa la fiert pentru cateva minute. Ovazul se va dizolva si vei obtine o supa mult mai cremoasa.

5. Iaurt
Daca nu te deranjeaza gustul acrisor, de iaurt, atunci il poti folosi pentru a-ti face supa mai cremoasa. Atunci cand este amestecat in supe, el ofera consistenta dorita si este o optiune mai light decat cele enumerate mai sus.

6. Laptele de cocos
Laptele de cocos este deseori folosit pentru a adauga textura in mancaruri, de aceea functioneaza foarte bine si pentru supe. Va oferi un subton dulce si aromat si un gust foarte subtil de cocos. Nu te ingrijora, nu-l vei resimti aproape deloc. In plus, este o optiune excelenta pentru cei intoleranti la lactoza.

Autor:  Andreea Utza