Site coolinaria.ro

Alimente pe care sa nu le congelezi


Alimente pe care sa nu le congelezi Congelatorul poate fi un prieten de nadejde, atunci cand vine vorba de pastrat anumite alimente. Totusi, nu toate mancarurile pot fi tinute in congelator, din motive diverse. Ca sa poti sa-ti dai seama care pot fi congelate si care nu, iata cateva reguli si o lista cu alimentele care nu trebuie niciodata tinute la congelator.

1. Nu pune la congelator alimente stricate
Daca o mancare nu are gust bun, nu merita sa o pastrezi, mai ales la congelator. Inghetarea ii va schimba gustul intr-unul si mai rau. Nu exista nicio sansa ca, odata dezghetata mancarea sa fie macar acceptabila. Daca nu ti-a placut, mai bine arunc-o.

2. Nu te astepta sa mananci fructele si legumele in aceeasi stare
Adica, daca ti-ai propus sa ingheti niste felii de pepene, uita de starea lor naturala, pentru ca, odata ce le pui la congelator, nu vei mai putea sa le consumi asa. Va trebui sa le folosesti in mancaruri. De exemplu, in smoothie-uri, salate sau orice necesita putina preparare.



3. Nu pune la inghetat alimente cremoase
Asta inseamna sa nu bagi in congelator creme, branzeturi sau iauturi. Toate acesta vor ingheta intr-un mod groaznic. Cremele se pot separa, iar daca pui o mancare cremoasa cu iaurt, cand o scoti s-ar putea sa arate foarte ciudat.

Ce alimente sa nu pui la congelator:

Legume: ceapa, ardei verde, cartofi cruzi, ridichi, salate, castraveti

Fructe: struguri, lamai, lime, portocale, pepene, mere

Lactate: branza (fie ca este cremoasa sau tare), creme, oua intregi, maioneza, smantana, dressinguri sau iaurt

Altele: crutoane, bezele, mancaruri prajite, paste, sosuri, orez.

Autor:  Andreea Utza