Site coolinaria.ro

Beneficiile rosiilor cherry


Beneficiile rosiilor cherry Rosiile cherry sunt de obicei disponibile pe tot parcursul anului si sunt gata in fiecare moment sa iti aprovizioneze corpul cu nutrienti importanti. Au foarte putine calorii si sunt pline de fibre, vitamina C, potasiu si alte substante benefice. Aceste rosii nu sunt bune doar pentru salate ci pot fi folosite in toate retetele tale favorite.

1. Imunitate
Cherry sunt o sursa excelenta de vitamina C. Ai nevoie de aceasta vitamina pentru a-ti mentine sistemul imunitar la cel mai inalt nivel. Pe langa asta, va functiona si ca un antixoidant. Vitamina C neutralizeaza efectul radicalilor liberi care iti distrug celulele sanatoase. De asemenea, daca fumezi, vei avea mare nevoie de acesti antixoidanti, pentru ca fumatul creste numarul radicalilor liberi din sistemul tau. 150 de grame de astfel de rosii contin 20.5 miligrame de vitamina C.

2. Inima
Desi cel mai probabil nu crezi ca rosiile sunt bune pentru inima ta, acestea adauga dietei tale niste potasiu, care va ajuta electricitatea sa circule prin corp. Deficientele de potasiu din regim pot creste riscul aritmiei cardiace. Vei avea nevoie de 4700 de miligrame de potasiu in fiecare zi, iar 150 de grame de rosii contin, de obicei, 350 de miligrame, deci este o doza considerabila.

3. Pentru stomac
Rosiile cherry contin o multime de fibre insolubile, acele fibre care vor contribui la functionarea normala a sistemului digestiv. In mod normal, pentru fiecare 1000 de calorii consumate, vei avea nevoie de 14 grame de fibre, deci pentru o dieta normala vei avea nevoie de 28 de grame in fiecare zi. 150 de grame de rosii contin 1.8 grame de fibre, din care 90 de procente sunt insolubile.



4. Alte beneficii
Aceste rosii contin si licopen, un antoxidant care reduce riscul problemelor celulare. Un studiu a aratat ca licopenul reduce riscul problemelor cardiovasculare si al cancerului.

5. Cum sa le mananci
Deoarece contin mai putin de 30 de calorii pe 150 de grame, nu trebuie sa te ingrijorezi pentru kilograme in plus. Le poti pune in orice, de la sandwichuri pana la cina de seara.

Autor:  Andreea Utza