Site coolinaria.ro

Cum sa folosesti bananele coapte


Cum sa folosesti bananele coapte Bananele sunt delicioase si versatile, mai ales atunci cand sunt bine coapte. Daca ti-au ramas cateva banane si nu stii ce sa faci cu ele, iata cateva idei care sa te ajute sa le integrezi in niste mancaruri minunate.

1. Banane coapte
Bananele coapte se fac foarte usor, la cuptor, iar rezultatul este foarte bun. Daca vei adauga si cateva bucatele de ciocolata, acestea se vor topi si vor da o aroma si o textura perfecta preparatului. Ca sa completezi aceste deliciu, serveste alaturi de putina inghetata.

2. Inghetata de banane
Nu ai nevoie de vreun aparat spectaculos sau de cine stie ce ingrediente sofisticate pentru a face inghetata de banane. Nu trebuie decat sa tai bananele rondele, sa le tii la congelator pe o tava intinsa, apoi, dupa ce au inghetat, sa le amesteci in blender cu putin lapte. Mai tine putin la congelator, iar inghetata ta este gata. O poti servi cu sosuri sau toppinguri, daca doresti.

3. Smoothie
Smoothie-urile pot fi foarte sanatoase si sunt eficiente in mentinerea starii de satietate. Bananele sunt si ele foarte bune pentru organism, deci, ar fi benefic sa adaugi una intr-un smoothie. Ele se potrivesc cu alunele, mango, citricele si fructele de padure.



4. In clatite
Clatitele sunt deja delicioase si ideale atat la micul dejun, cat si ca un desert. Pentru a adauga un element surpriza, paseaza o banana in aluatul de clatite, apoi pune-le la prajit. Rezultatul va fi unul aromat si foarte bun.

5. In ovaz
Cerealele de dimineata vor beneficia de pe urma catorva felii de banana, asa ca, daca ai una coapta, nu te sfii sa o adaugi. Foloseste fulgi de ovaz simpli, caci sunt mai sanatosi decat cerealele obisnuite, pline de zahar. In plus, banana este dulce si nu vei mai simti nevoia de zahar sau miere. Presara si cateva nuci taiate marunt si putina scortisoara.

Autor:  Andreea Utza