Site coolinaria.ro

Condimentele: un ajutor pentru dieta ta


Condimentele: un ajutor pentru dieta ta Cu siguranta ati auzit spunandu-se despre sare si zahar ca nu sunt tocmai alegerea ideala atunci cand vine vorba de diete, insa, ce putem face daca mesele noastre isi pierd farmecul fara cele doua ingrediente? Si daca pe langa sare si zahar ne mai plac ketchup-ul, maioneza sau mustarul, atunci situatia se complica cu adevarat.

Raspunsul la aceste probleme este dat de o categorie aparte de alimente: condimentele. Asadar, daca vrei ceva dulce insa vrei sa eviti zaharul, foloseste cu incredere nucsoara sau scortisoara. Ai nevoie de sare? Inlocuieste-o cu praful de hrean, piperul, ba chiar si cu ardeiul iute.

Pe langa cele enumerate mai sus, pot fi folosite cu succes si busuiocul, cimbrul, coriandrul, foile de dafin, leusteanul, menta sau tarhonul.

Condimentele, pe langa faptul ca reprezinta alternativa ideala pentru inlocuirea acelor alimente care nu favorizeaza procesul de slabire, ajuta si la prevenirea sau chiar tratarea unor afectiuni. De exemplu, piperul, pe langa faptul ca incurajeaza arderea grasimilor, ajuta si la imbunatatirea circulatiei sangelui si combate astenia; scortisoara stimuleaza circulatia sangvina si procesul digestiv; hreanul este un antiseptic exceptional si un stimul imunologic; ardeiul iute poate ajuta in combaterea unei raceli sau poate fi folosit ca stimul general. Asadar, cand condimentele prezinta atatea avantaje, de ce sa nu le folosim?

Vezi si directorul de condimente a coolinaria.ro!

Autor:  Iosub Alin