Site coolinaria.ro

Cum sa scapi de snacksuri


Cum sa scapi de snacksuri Este foarte usor sa iei cateva kilograme in plus atunci cand ai pofta de tot felul de snacksuri intre mese. Iata cateva strategii simple prin care poti scapa de astfel de pofte si, cu ceva efort, poate sa scapi chiar de tot de acest obicei nesanatos si care iti distruge silueta.

1. Nu cumpara
Impulsurile de a cumpara snack-uri te pot lovi in fiecare zi cand te intorci de la serviciu, dar va trebui sa rezisti. Chiar daca iti lipsesc ciocolata si punga de chipsuri, ar fi mai bine sa te intorci acasa fara sa mergi la magazin. Consumul compulsiv de mancaruri nesanatoase iti cauzeaza problemele de silueta.

2. Mananca nuci
Efortul pe care il depui atunci cand spargi coaja de nuca este terapeutic si iti va distrage atentia. In plus, nucile sunt foarte sanatoase, consumate cu moderatie, desigur.

3. Arunca gustarile
Cauta prin frigider si dulap si arunca tot ce e nesanatos. De la inghetata pana la orice fel de biscuiti pe care ii ai, toate ar trebui sa-si gaseasca locul in cosul de gunoi. De acum inainte, incearca sa mananci dulciuri doar la ocazii speciale.



4. Fii mofturos!
Chiar daca nu mai esti copil, e bine sa fii mofturos cand vine vorba de snacksuri. Asa ca, daca nu iti place cum arata, nu manca. Daca-ti place, mananca incet si cumpatat.

5. Mananca supa
Daca ti-e pofta de ceva care sa te faca sa te simti comfortabil, incearca o supa in locul chipsurilor. Fa-ti o supa cu legume si fasole. Va avea un gust foarte bun, va avea multi nutrienti si putine grasimi.

Autor:  Andreea Utza