Site coolinaria.ro

Paste mai sanatoase


Paste mai sanatoase E bine sa ai mereu o punga de paste la indemana, pentru ca sunt ieftine si se gatesc rapid si usor. Totusi, ele au o reputatie destul de proasta in randul celor care nu sustin dietele bogate in carbohidrati. Iata cateva sfaturi prin care poti transforma pastele intr-o masa sanatoasa.

1. Taie din toppinguri
Toppingurile sunt principala greseala atunci cand vine vorba de paste. Chiar daca sosurile bogate si groase pot parea alegeri bune, vei pregati o masa mult mai sanatoasa daca le vei inlocui cu legume si branza proaspata. Cu cat vei pune mai multe legume, cu atat pastele tale vor contine mai multe fibre si vor fi mai sanatoase.

2. Mai multe legume decat paste
Ideea este sa nu pui foarte multe paste si doar cateva bucatele de legume, ci exact invers. Atunci cand mananci paste, ele nu-ti vor da imediat senzatia de satietate, ci va trebui sa astepti putin timp. Asta te face sa mananci mai mult decat ai nevoie. Adauga legume hranitoare, precum ciupercile, vinetele, dovleceii sau morcovii.

3. Fasole
Vei avea nevoie de mult mai putine paste daca vei adauga fasole in preparatul tau. In plus, vei obtine o mancare cu mult mai multe fibre si proteine sanatoase. Incearca lintea sau mazarea, sau chiar fasolea obisnuita, rosie sau alba.

4. Controleaza-ti portiile
Invata sa-ti controlezi portia de paste, ca sa nu mananci prea multe. De obicei, o portie de paste inseamna cam cat ar incapea intr-o palma. E foarte important sa mananci cu moderatie.



5. Alege paste integrale
Textura si gustul lor difera putin fata de pastele obisnuite, insa ele sunt mult mai sanatoase si satioase. Nu vei avea nevoie de la fel de multe pentru a-ti potoli foamea. In plus, ai foarte multe optiuni de incercat.

Autor:  Andreea Utza