Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru cartofii noi


Sfaturi pentru cartofii noi Cartofii noi sunt acei cartofi deliciosi cu o coaja foarte subtire si cu o textura foarte crocanta. Sunt in general mai dulci, pentru ca zaharul din ei nu a fost inca convertit in amidon si sunt serviti cel mai bine in salata. Acestia se gasesc de obicei intre lunile aprilie si iulie.

1. Cum sa alegi
Intotdeauna trebuie sa alegi sortimentul cel mai bun. Cartofii noi au un gust excelent si sunt foarte cautati atunci cand este sezonul lor, dar trebuie sa cauti mereu sortimentul cel mai ferm, mai uscat si care nu are deloc pete.

2. Nu ii spala
Vei observa imediat ce ii cumperi ca sunt foarte plini de pamant si tendinta este sa-i speli pe toti. Nu o face, pentru ca pamantul ii protejeaza de deteriorare.

3. Cum sa ii pastrezi
Cartofii trebuie tinuti intr-un loc rece, departe de soare si foarte bine ventilat. De asemenea, trebuie folositi in urmatoarele zile dupa ce i-ai cumparat.



4. Prepara-i
Acesti cartofi nu trebuie neaparat curatati de coaja. Pot fi doar clatiti pana cand pamantul a disparut si gatiti intregi. Pentru a-i fierbe, pot fi pusi intr-o cratita plina cu apa, unde trebuie adaugata sarea, apoi trebuie fierti pana cand vor fi relativ moi, ceea ce inseamna undeva in jurul a 10 minute.

5. Cartofii prajiti
Dupa ce ii speli, taie-i in bucatele mici si apoi pune putin unt in tigaie impreuna cu putin ulei. Lasa aceasta combinatie sa se topeasca impreuna si apoi adauga cartofii. In cinci minute, acestia vor capata o culoare maronie si vor fi crocanti. Va trebui totusi sa ai grija sa ii intorci pe toate partile pentru a fi facuti bine. Apoi asezoneaza-i cu sare si piper la care mai poti adauga si ierburi uscate precum rozmarinul sau oregano pentru a da mai mult gust.

Autor:  Andreea Utza