Site coolinaria.ro

Beneficiile cireselor


Beneficiile cireselor Ciresele sunt delicioase, gustoase si se vor gasi din ce in ce mai usor in aceasta perioada. Atunci cand le mananci, vei gasi mai multe beneficii decat gustul lor bun, deoarece ele sunt pline cu antixoidanti si alte substante ce iti vor imbunatati sanatatea. Iata cateva motive pentru care sa-ti cumperi cirese chiar acum:

1. Impotriva diabetului
Ciresele te protejeaza impotriva diabetului, deoarece au un index glicemic foarte mic (22). Ca si comparatie, strugurii au indicele glicemic 46, piersicile 42, afinele 40 si prunele 39. Acest fapt le face o alegere mai buna decat restul fructelor, atunci cand vrei sa mananci ceva dulce.

2. Pentru dormit
Ciresele te ajuta sa dormi mai bine, de aceea, e bine sa iti faci un suc si il bei la 30 de minute dupa ce te-ai trezit si cu 30 de minute inainte de cina. Astfel iti vei imbunatati cantitatea de melatonina din corp.



3. Accidentele vasculare
Pigmentii ce ii dau culoarea rosie ciresei reduc riscul problemelor de colesterol, de tensiune arteriala si de diabet.

4. Imbatranirea
Concentratia de antoxidanti din acest fruct este mai mare decat la oricare altul. Antioxidantii ajuta corpul in lupta impotriva radicalilor liberi si astfel incetineste procesul de imbatranire. Sucul de cirese este recomandat ca tratament alternativ pentru alte probleme de piele.

5. Pentru inima
Ciresele au si foarte mult potasiu, care iti va ajuta inima sa bata mai regulat si iti va echilibra tensiunea arteriala. In plus, va reduce si riscul hipertensiunii, in timp ce fitosterolii te vor ajuta cu nivelul crescul al colesterolului.  

Autor:  Andreea Utza