Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit cu farfalle


Sfaturi pentru gatit cu farfalle Farfalle sunt paste populare italiene, sub forma de fundite. La baza, numele lor inseamna fluture in italiana, de aici si forma lor speciala. Exista si o versiune mai mica a acestora, numita farfalline. Iata cateva sfaturi pentru gatitul cu acest tip de paste.

1. Cum sa le alegi
Forma lor specifica te va ajuta sa le deosebesti de restul pastelor. Apoi, tine cont de aspectul acestora. Ele trebuie sa fie usor translucide, de un galben pal, fara urme de gri. Atunci cand sunt tinute in lumina ele par usor transparente, fara urme de bule de aer sau pete. Suprafata lor trebuie sa fie usor mata, fapt ce ajuta sosurile sa se lipeasca mai bine.

2. Cum sa le fierbi
Pune multa apa la fiert, cu o lingurita de sare si una de ulei. Adauga treptat pastele in apa. Lasa-le sa fiarba fara sa acoperi oala, amestecand ocazional si usor. Timpul de gatire poate varia in functie de marimea si grosimea pastelor. Dupa ce au fiert, scurge-le repede si transfera-le intr-un bol ca sa se raceasca. Daca nu le folosesti imediat, adauga o lingura de ulei si amesteca.

3. Cum sa le gatesti
Ierburile sunt excelente in retetele pentru farfalle. Incearca, pe cat posibil, sa incluzi ierburi proaspete in retetele tale. De asemenea, untul si parmezanul se potrivesc foarte bine in aceasta combinatie. Nu uita si de cateva legume, pentru o masa completa.



Pastele farfalle merg foarte bine cu sosul de rosii, dar si cu cele cremoase. Branza feta este un aliment care poate fi folosit in astfel de retete.

Poti folosi farfalle si in budinci cu paste sau mancaruri mai complexe. Ele sunt robuste si isi mentin forma foarte bine, de aceea sunt potrivite pentru aceste preparate.

Poti consuma farfalle si pe post de desert, mai ales vara, cand iti doresti ceva racoritor. Pune cateva bucati de portocala peste paste si ai un preparat rapid si delicios, care se serveste cat mai rece.

4. Cum sa le pastrezi
Aceste paste se tin intr-un loc racoros si uscat si pot rezista intre 6 si 8 luni sau pana cand se sfarseste perioada indicata pe ambalaj. Pastele proaspete, in schimb, nu trebuie tinute mai mult de 1-2 zile in frigider. In schimb, acestea pot fi congelate pentru a rezista mai mult. Pastele proaspete, facute cu oua, vor rezista o zi in frigider sau 2 luni in congelator. Pastele fierte pot fi tinute 3-5 zile in frigider sau congelator. Atunci cand le pui la rece, asigura-te ca sunt ambalate bine, intr-un recipient sigilat, ca sa nu absoarba mirosuri.

Autor:  Andreea Utza