Site coolinaria.ro

Cum sa-ti pregatesti bucataria pentru vara


Cum sa-ti pregatesti bucataria pentru vara Pe timpul verii vei vedea o multime de articole care te vor incuraja fie sa slabesti, fie sa alegi alimentele perfecte pentru acest anotimp. Un alt lucru important este, desigur, cum sa iti aranjezi bucataria pe timp de vara. Asa ca, daca ai de gand sa redecorezi, iata cateva sfaturi ce te vor ajuta:

1. Curata-ti cosul de gunoi
Dupa ce iti vei curata prima oara cosul de gunoi vei avea o revelatie. Dupa cateva luni de folosire, acesta capata mirosuri si pete ciudate. Cu putin spray de curatat, vei fi gata in 10 minute. E important sa il cureti vara, deoarece caldura va accentua mirosul acestuia.

2. Camara
Daca esti genul de persoana care vede o reteta interesanta si care apoi se duce sa cumpere toate ingredientele fara sa le foloseasca vreodata, atunci vei avea o camara plina. Majoritatea pachetelor de zahar, faina si condimente se vor afla inca acolo. Odata cu venirea verii, multimea de gandacei si alte insecte iti vor invada camara. Curat-o pentru a nu face din ea un depozit de vietati. Arunca orice este expirat sau transfera ceea ce este bun in alte recipiente.

3. Congelatorul
Probabil cea mai importanta treaba dintre toate cele enumerate in aceasta lista este sa iti cureti congelatorul. Daca vrei sa faci provizii de inghetata sau incerci sa congelezi fructe pe care sa le mananci peste cateva zile, este nevoie sa faci loc. Arunca orice este acolo de prea multa vreme.



4. Curata ustensilele
Daca ai un aparat de facut inghetata, atunci este timpul sa il scoti din locul unde il ai depozitat. Si nu uita niciodata de caserolele speciale de facut gheata, vei avea mare nevoie de ele ca in fiecare vara. Toate aceste au nevoie de o curatare inainte sa fie din nou folosite, asa ca apuca-te de acum.

5. Pungile
S-ar putea sa ai si niste pungi refolosibile pentru cumparaturi. Cel mai probabil ele sunt aruncate pe undeva printr-un dulap de unde au strans o multime de germeni. Este timpul ca si ele sa aiba parte de o curatare!

Autor:  Andreea Utza