Site coolinaria.ro

Vara e mai usor sa slabesti


Vara e mai usor sa slabesti Vara este anotimpul vacantelor relaxante, al mersului la plaja si al plimbarilor lungi. Totusi, ea este si sezonul in care este cel mai usor sa slabesti. Si asta poate fi de ajutor, pentru a fi in cea mai buna forma, atunci cand pleci la mare. Iata cum poti slabi mai usor vara.

1. Mai multa miscare
Deoarece vremea este frumoasa, vei fi incurajat sa fii mai activ. Profita de vreme si iesi la alergat, fa plimbari cat mai lungi si mergi si la sala. De asemenea, mersul la piscina te ajuta, cat timp folosesti acele cateva ore pentru a inota cat mai mult si a te mentine in forma.

2. Renunta la alcool
Este una dintre cele mai simple metode prin care poti da jos cateva kilograme in plus. Alcoolul contine foarte multe calorii, insa este sarac in beneficii nutritionale. Deci, pentru cateva saptamani, ia o pauza de la acesta. Daca ti-e pofta totusi, limiteaza-te la sprituri cu vin alb. Ai grija la mixuri, caci un pahar de vodka cu suc de portocale va avea de doua ori mai multe calorii decat un pahar de vodka simpla.

3. Mananca mai multe legume
Vreme calduroasa te va face sa-ti piara pofta de mancare, deci nu vei mai avea zile in care te simti flamand orice ai face. In plus, vei tinde sa cauti optiuni racoritoare, iar asta este foarte bine pentru silueta ta. Legumele proaspete sunt alegeri excelente pentru aceasta perioada, mai ales atunci cand le combini in salate delicioase.



4. Schimba sursa de carbohidrati
Carbohidratii rafinati nu te ajuta deloc in mentinerea siluetei, ci o ruineaza. Toate snack-urile si produsele din faina alba trebuie reduse la minimum. Inlocuieste aceste surse nesanatoase de carbohidrati cu unele mult mai bune pentru tine si dieta ta: cele integrale. Asta inseamna sa consumi fulgi de ovaz, orez brun si paine integrala. Toate acestea vor avea un mare impact.

5. Timpul pentru supa
Supa ajuta la potolirea foamei, deoarece este o combinatie excelenta de elemente solide si lichide. Mananc-o inainte de masa propriu-zisa, si vei observa ca vei manca mult mai putin sau poate chiar te vei simti satul doar din supa. Inlocuieste sandwichul de la pranz cu o supa plina de legume. Vei consuma mai putini carbohidrati si calorii, insa mult mai multe vitamine.

Autor:  Andreea Utza