Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru piure de legume


Sfaturi pentru piure de legume Fie ca vrei sa pregatesti o garnitura speciala sau ca trebuie sa prepari un piure de legume pentru cel mic, e important sa stii cateva trucuri si sfaturi, pentru a obtine cel mai bun rezultat. Piureurile de legume nu sunt greu de facut, asa ca iata pasii.

1. Gateste legumele
Primul pas este sa gatesti legumele, evident. Le poti coace, prepara la aburi, fierbe sau pune la microunde. Daca le vei face la aburi, vei pastra mai multi nutrienti. Daca alegi sa le coci sau fierbi, vei putea face o cantitate mai mare deodata. E mai bine sa folosesti cuptorul cu microunde doar daca planuiesti sa faci o cantitate mica. De preferat, pune legumele intr-un vas de sticla.

2. Pune-le in blender
Scoate legumele gatite si pune-le in aparatul cu care urmeaza sa faci piureul, indiferent ca e vorba de blender sau mixer.

3. Lichidul ramas
Pune deoparte lichidul ramas dupa ce legumele au fiert. Acesta va fi adaugat in piure, pentru a-i da gustul si consistenta dorita. Acest lichid ajuta la pastrarea nutrientilor care s-au scurs in apa, in timpul gatitului.



4. Cum sa le pastrezi
Daca ai facut mai mult piure decat ai nevoie, il poti pastra la congelator. Cel mai bine e sa folosesti o tava pentru gheata, pentru a-l ingheta in cantitati mici. Dupa ce s-a congelat, scoate cuburile si pune-le in pungute pentru congelator.

5. Cand sa-l subtiezi
Dupa ce ai pasat legumele, obtii o pasta destul de groasa, pe care trebuie sa o subtiezi, folosing lichidul in care s-au gatit legumele. Aici ai doua optiuni. Fie il subtiezi dupa ce le-ai pasat, daca urmeaza sa-l consumi curand, fie il pui asa la inghetat si il subtiezi atunci cand il mananci.

Autor:  Andreea Utza