Site coolinaria.ro

Poti slabi cu cartofii dulci?


Poti slabi cu cartofii dulci? Cartofii dulci nu sunt destul de populari la noi, desi au foarte multe beneficii pentru sanatate. In plus, sunt un aliment pe care il poti integra in dieta de slabit, pentru a te ajuta sa dai mai repede jos kilogramele in plus. Iata cum te pot ajuta cartofii dulci sa obtii silueta dorita.

1. Sunt dulci in mod natural
Asta inseamna ca nu mai ai nevoie de zahar, ca sa-i indulcesti. Ei se pot transforma intr-un desert dulce si cu putine calorii. Iti poti satisface poftele cu tot felul de preparate, ce au la baza cartofii dulci, cum ar fi clatitele.

2. Ajuta la reglarea zaharului din sange
Chiar daca acesti cartofi contin carbohidrati, ei contin si un hormon care contribuie la reglarea zaharului din sange. Ei au un indice glicemic relativ mic, un lucru sanatos pentru sangele tau. Un nivel echilibrat al zaharului din sange te poate ajuta sa scapi de poftele greu de controlat, care iti pot ruina dieta. In plus, acestia raman in stomac pentru mai mult timp si te ajuta sa-ti controlezi apetitul. Ca sa le pastrezi aceste beneficii, ii poti fierbe sau face la aburi, in loc sa-i coci.

3. Contin fibre
Mancarurile bogate in fibre sunt o alta metoda prin care poti slabi mai usor. Cartofii dulci sunt surse bogate in vitamina A, care contribuie la sanatatea sistemului imunitar, a ochilor, pielii si oaselor. Mai mult decat atat, acestia contin si antioxidanti anti-inflamatorii.



4. Au putine calorii
Un singur cartof dulce de marime medie are in jur de 100 de calorii, fapt ce il face ideal pentru o dieta. Totusi, ca sa pastrezi acest numar mic de calorii, e important sa-i gatesti corect. Asta inseamna sa nu-i transformi in cartofi prajiti, caci caloriile vor creste imediat. In schimb, ii poti coace, iar daca ii vei pune cu tot cu coaja vei obtine si 4 grame de fibre.

5. Sunt bogati in apa
Cartofii dulci au un continut ridicat de apa, ceea ce te poate ajuta sa pierzi din greutate, dar si sa o mentii, dupa. Apa functioneaza la fel ca fibrele, ocupand mai mult spatiu in stomac. Asta inseamna ca, daca vei consuma alimente cu multa apa, nu ti se va mai face foame atat de repede.

Autor:  Andreea Utza