Site coolinaria.ro

Beneficiile piersicilor


Beneficiile piersicilor Cu totii stim cat de bune si racoritoare sunt piersicile, dar stim si cat de multe beneficii au pentru organism? Pe langa faptul ca sunt ideale in dietele de slabit, acestea ajuta si in lupta cu diverse boli. Iata care sunt principalele beneficii ale consumului de piersici.

1. Un snack pentru slabit
Piersicile pot fi consumate ca o gustare, atunci cand incerci sa tii un regim pentru slabit. Ele te fac sa te simti plin si nu te lasa sa mananci mai mult decat ai avea nevoie. In plus, o piersica are doar 35-40 de calorii si niciun pic de grasime.

2. Impotriva diabetului si bolilor cardiovasculare
Piersicile sunt bogate in fitochimicale numite fenoli. Acestia actioneaza ca antioxidanti, foarte importanti pentru sanatatea organismului si a sistemului cardiovascular.

3. Pentru piele sanatoasa
Piersicile contin atat vitamina A, cat si vitamina C. Acestea sunt foarte bune pentru hidratarea pielii, de aceea sunt folosite in cosmetice. De asemenea, aceste vitamine ajuta la regenerarea tesuturilor.



4. Te scapa de stres
In Ungaria, piersicile sunt considerate niste fructe aducatoare de liniste si calm. Acestea te pot scapa de senzatia de stres si pot ameliora anxietatea.

5. Efect diuretic si laxativ
Piersicile au efect diuretic, fapt ce ajuta la curatarea rinichilor, dar si a vezicii. Efectul laxativ nu este foarte puternic, dar este de ajuns pentru a stimula organismul.

6. Inhiba cresterea tumorilor
Piersicile au efect antimicrobian si antioxidant, conform studiilor.

Autor:  Andreea Utza