Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit cu salata


Sfaturi pentru gatit cu salata Salata verde este un aliment foarte sanatos, care merita sa fie integrat in dieta ta. Totusi, ea poate fi folosita in mai multe mancaruri, nu doar in... salata. Iata cateva sfaturi pentru a manca mai multa salata, in diverse moduri:

1. In supe si sosuri
O supa sau un sos pe baza de salata poate suna putin ciudat. Insa, frunzele de salata pot adauga un gust minunat acestor preparate. Incearca sa pui salata intr-o supa de spanac sau intr-una cremoasa. In ceea ce priveste sosurile, poti adauga cateva frunzulite intr-un pesto, pentru a-l face si mai delicios.

2. In smoothie-uri
Smoothie-urile verzi sunt o cale minunata prin care sa integrezi mai multe legume in dieta ta zilnica. Spre deosebire de alte legume verzi, salata se amesteca foarte bine in blender si nici nu are un gust deranjant sau prea puternic. Este ideala pentru a fi strecurata, mai ales pentru copii.

3. In sucuri
La fel ca in cazul smoothie-urilor, salata poate fi adaugata si intr-un suc de fructe si legume. Ea contine foarte multa apa, deci este un ingredient excelent. Adaug-o alaturi de fructele sau legumele tale preferate si vei obtine un suc hranitor si delicios.



4. In loc de tortilla
Daca incerci sa mananci mai putini carbohidrati dar esti un fan inrait al tortillei, atunci incearca sa o inlocuiesti cu fruzele de salata. Pune in ea toate ingredientele pe care le-ai fi pus intr-un wrap obisnuit si bucura-te de ele fara grija carbohidratilor in plus.

5. Sotata sau in stir-fry
Daca ti se pare ciudat, inseamna ca nu ai incercat niciodata o frunza crocanta de salata, facuta in tigaie. Adauga putina salata atunci cand prepari legume la wok, deoarece va avea un gust excelent, usor crocanta dar totusi suculenta.

Autor:  Andreea Utza