Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru tarte de vara


Sfaturi pentru tarte de vara Deja simti cum temperaturile cresc din ce in ce mai mult si iti piere cheful sa mananci deserturi calde. Dulciurile nu mai sunt la fel de apetisante odata cu cresterea temperaturilor. Totusi, in cazul in care vrei sa iti faci ceva bun si perfect pentru vara, iata cateva sfaturi despre cum sa-ti imbunatatesti tartele.

1. Lasa-le la rece
Ingredientele trebuie puse intotdeauna la rece. In special untul si chiar si faina. Daca le lasi la frigider acestea vor capata o crusta mai crocanta.

2. Cele mai bune ingrediente
Intotdeauna foloseste cele mai bune ingrediente, pentru ca tartele sunt extrem de simple, deci gustul va face diferenta. Cumpara faina, unt, zahar si lactate de calitate, pentru ca tartele tale sa aiba un gust excelent. De asemenea, nu uita ca fructele se strica repede, asa ca ia-le cu maximum o zi inainte si alege-le pe cele mai apetisante.



3. Crusta
Verifica crusta inainte sa iti faci tartele. Inainte de a le pune la cuptor ai grija ca aceasta sa nu aiba fisuri, deoarece ele vor lasa caldura sa scape.

4. Cu grija
Ai mare grija sa nu dai pe afara cu umplutura. Tartele nu au prea multe ingrediente, dar asta nu inseamna ca trebuie sa faci abuz. De obicei se intampla sa crezi ca ai pus prea putin, dar ai mare grija daca mai adaugi ceva. De asemenea, mai trebuie sa fii atent si la cum bati frisca. Daca o vei face prea viguros, umplutura nu va mai fi la fel de fina. Intotdeauna lasa tartele la rece inainte sa le mananci.

5. Fructele
Adauga ce fructe vrei, cele mai intalnite sunt tartele cu fructe specifice sezonului, precum ciresele, capsunile, afinele sau visinele. Poti decora tartele in multe feluri si cu o multime de fructe, totul depinde de imaginatia ta.

Autor:  Andreea Utza