Site coolinaria.ro

10 curiozitati despre alimente


10 curiozitati despre alimente Si mancarea poate avea povesti interesante, de care e posibil sa nu fi auzit niciodata. De la mituri pana la informatii amuzante, iata 10 curiozitati despre alimente:

1. Unii oameni urasc rosiile atat de mult, incat ajung sa dezvolte o fobie. Aceasta se transforma si intr-o fobie de ketchup, deoarece rosiile sunt ingredientul principal.

2. Un studiu a aratat ca aproximativ 29% dintre adulti se stropesc cu bauturi fierbinti atunci cand isi inmoaie biscutii in acestea.

3. Exista un dezechilibru alimentar care se manifesta prin obsesia pentru mancarurile sanatoase. Acesta poarta numele de Otharexia Nervosa.

4. Cea mai mare industrie alimentara este cea care produce struguri. Exista mai mult de 60 de specii de struguri si peste 8000 de varietati.

5. Guma de mestecat exista chiar si in Grecia Antica! Grecii mestecau o substanta asemanatoare gumei, ce provenea din scoarta unui copac.



6. Pliculetul de ceai a fost inventat in 1908, in New York.

7. Nu e un mit ca poti aluneca pe coaja de banana. In 2001, in Marea Britanie s-au inregistrat peste 300 de accidente de acest fel.

8. Pastele sunt foarte diferite, nu e de mirare ca e greu sa te decizi asupra unui sortiment. Ei bine, afla ca in lume exista mai mult de 600 de feluri de paste.

9. Orezul este un aliment foarte versatil. El poate fi folosit in bere, in mancarea pentru bebelusi, pentru caini, in cerealele de dimineata, pentru snacksuri, mancaruri congelate si chiar sosuri.

10. Nu exista multe alimente care sa contina vitamina D in mod natural. Unul dintre aceste putine alimente este galbenusul de ou.

Autor:  Andreea Utza