Site coolinaria.ro

Pepenele rosu – ideal pentru sanatate


 Pepenele rosu – ideal pentru sanatate In ciuda faptului ca pepenele contine foarte multa apa, el este foarte bogat si-n vitamine, minerale si antioxidanti. In plus, are foarte putine calorii, asa ca, ar fi pacat sa nu-l incluzi in dieta ta de vara, imediat cum apare. Iata de ce pepenele rosu este un aliment ideal pentru sanatatea organismului tau:

1. Pentru digestie
Datorita continutului sau atat de bogat in apa, pepenele este ideal pentru a preveni constipatie si a echilibra activitatea sistemului digestiv.

2. Impotriva cancerului
Deoarece este o sursa puternica de vitamina C, un antioxidant puternic, pepenele poate ajuta in lupta cu radialii liberi, cei care duc la formarea cancerului.

3. Hidratare
Am tot mentionat ca pepenele este foarte bogat in apa. De fapt, el contine aproape 92% apa. Asta inseamna ca este un snack excelent, ideal pentru zilele toride de vara, pentru a preveni deshidratarea.



4. Dureri musculare
Pepenele si sucul de pepene s-au dovedit a fi foarte utile in ameliorarea durerilor musculare, in special in cazul sportivilor. De asemenea, ajuta si la vindecarea mai rapida a acestor dureri.

5. Pentru o piele frumoasa
Pepenele rosu este perfect si pentru piele, deoarece contine vitamina A, un nurient important pentru productia de sebum. Sebumul este cel care iti pastreaza parul hidratat. Vitamina A este necesara si pentru cresterea tesuturilor musculare, pielii si parului.

Autor:  Andreea Utza