Site coolinaria.ro

Despre apa minerala


Despre apa minerala Unele studii arata ca cea mai buna apa este cea minerala. Apa minerala este folositoare deoarece contine minerale esentiale precum fierul, calciul si magneziu. Chiar mai bine, spre deosebire de cea plata, nu are nicio chimicala adaugata si niciun conservant. Iata cateva dintre beneficiile principale ale apei minerale.

1. Scaderea in greutate
Niciun tip de apa, inclusiv cea minerala nu are nicio calorie si niciun pic de grasime. Cand incearca sa slabeasca, multa lume uita de caloriile adaugate pe care le iau din bauturile acidulate. Unele studii arata ca taierea caloriilor din bauturile carbogazoase au dus la rezultate mai bune decat in cazul reducerii numarului de mese pe zi. Cand optezi pentru apa plata, vei putea sa slabesti in timp ce te vei mentine si hidratat si sanatos.

2. Oase sanatoase
Dupa menopauza, femeile sufera de unele afectiuni ale oaselor. Apa minerala contine calciu, care te va ajuta la mentinerea densitatii oaselor si deci ajuta la prevenirea problemelor legate de acestea, precum osteoporoza.

3. Tensiunea arteriala
Magneziul gasit in apa minerala joaca un rol important in mentinerea unei tensiuni arteriale normale. Un studiu a aratat ca pacientii cu hipertensiune care consuma un litru de apa minerala arata o ameliorare a simptomelor.



4. Performantele musculare
Magneziul joaca un rol-cheie in functia muschilor. Asta este deoarece magneziul este un mineral esential, ajuta la calmarea si relaxarea muschilor. De aceea crampele sau durerile de muschi sunt primul semn al lipsei de magneziu.

5. Piatra la rinichi
Doctorii recomanda cresterea consumului de fluide pentru a preveni pietrele la rinichi. Cea mai buna alegere pentru a face asta este prin a consuma apa minerala. Aceste probleme pot fi reglementate cu un consum adecvat de apa minerala.

6. Pielea
Apa minerala ajuta si la intarirea celulelor spongioase ce se afla intre fibrele de colagen si elastina. De asemenea, ajuta la reducerea aparitiei ridurilor. Este o metoda buna prin care iti poti curata fata. Aplica apa minerala pe fata cu dischete demachiante si apoi termina procesul cu aplicarea unei creme hidratante.

Autor:  Andreea Utza