Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru felia perfecta de paine prajita


Sfaturi pentru felia perfecta de paine prajita Painea prajita se face simplu si este minunata la micul dejun. Totusi, uneori te poti trezi cu felii arse, neprajite sau care, pur si simplu, nu arata cum ar trebui. Iata principalele lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand prajesti painea:

1. Grosimea feliei
Grosimea painii conteaza foarte mult atunci cand o prajesti. Daca folosesti felii subtiri, pot deveni prea crocante sau se pot arde rapid. Daca sunt groase, atunci exista sansa ca ele sa nu se prajeasca uniform. Nu exista o dimensiune ideala pentru painea prajita, dar incearca sa folosesti intotdeauna una medie. Nici foarte subtire, dar nici prea groasa.

2. Rece sau calda?
Unii oameni tin painea in frigider. Altii o pastreaza in congelator si o scot atunci cand au nevoie de ea. Pentru a face paine prajita, cel mai bine e sa folosesti una care a stat la temperatura camerei.

3. Untul
Pentru majoritatea oamenilor, urmatorul pas, dupa ce scot painea din prajitor, este sa o unga cu unt. Totusi, nu e bine sa pui untul prea devreme, caci se va topi rapid si va inmuia painea. Daca astepti prea mult, acesta nu se va mai intinde bine. Asteapta cel putin 15 secunde de cand ai scos painea, pana sa incepi sa intinzi untul.



4. Asculta-ti organismul
Nu face paine prajita in exces, doar pentru ca ai impresia ca o vei manca pe toata. Avand in vedere ca se face atat de rapid, mai poti pune o felie daca mai ai nevoie. Asculta-ti stomacul, iar daca el spune ca e de ajuns, atunci nu face abuz.

5. Culoarea
Tine cont de culoarea painii, pentru a-ti da seama daca este gata. Culoarea ideala pentru o felie de paine prajita este acel auriu-maroniu. Daca o scoti prea devreme, va fi moale si deloc prajita. Iar daca o lasi prea mult... vei scoate o felie neagra.

Autor:  Andreea Utza