Site coolinaria.ro

Cum sa iti alegi dieta


Cum sa iti alegi dieta Exista o multime de diete pe internet si in revistele pentru femei. Toate acestea oscileaza de la unele care sunt perfect plauzibile pana la diete extrem de ciudate. Tine cont de urmatoarele sfaturi pentru a alege dieta cea mai buna pentru tine.

1. Dieta saraca in calorii
Una dintre cele mai simple de urmarit si de inteles diete. Tot ce trebuie sa faci este sa scazi numarul de calorii consumate in fiecare zi. Cu cat mananci mai putine, cu atat vei slabi mai repede. Una dintre beneficiile acestei diete este faptul ca orice fel de aliment poate fi consumat, doar ca trebuie sa ai grija la cantitati.

2. Fara carbohidrati
Dieta fara carbohidrati poate rezulta intr-o pierdere rapida in kilograme, dar nu este potrivite pentru oricine. Aceasta dieta presupune consum ridicat de proteine si grasimi. Este usor de urmat si iti permite sa consumi multe alimente delicioase. Nu exista o restrictie in ceea ce priveste caloriile. Daca o urmezi corect, nu iti va fi foame prea des.

3. Dieta saraca in grasimi
Cu aceasta dieta te vei concentra mai mult pe evitarea grasimilor si consumarea carbohidratilor si a caloriilor. Aceste diete pot fi periculoase, pentru ca nu vei mai consuma anumiti acizi grasi importanti pentru organism. Totusi, este o dieta usor de tinut si include un consum ridicat de fructe si legume.



4. Dieta vegana sau vegetariana
O dieta vegetariana inseamna sa nu mananci carne, iar una vegana inseamna sa nu mananci niciun produs de origine animala. Acest tip de dieta poate ajuta la scaderea colesterolului si echilibrarea tensiunii arteriale. Majoritatea vegetarienilor consuma foarte multe fructe si legume care sunt foarte sanatoase.

5. Dieta mediteraneana
Aceasta dieta este simpla si fresh. Ea te incurajeaza sa mananci simplu si proaspat. Se bazeaza pe alimentatia oamenilor din sudul Italiei si din Grecia, care mananca foarte multe fructe si legume, ulei de masline, lactate si nuci. Aceasta dieta nu iti restrictioneaza niciun grup de alimente, dar nu ai voie sa consumi produse procesate.

Autor:  Andreea Utza