Site coolinaria.ro

Beneficiile zmeurei


Beneficiile zmeurei Oamenii consuma zmeura de sute de ani. Culoarea bogata, gustul extraordinar si puterea antioxidantilor fac din ele cele mai consumate dintre fructele de padure. Iata cateva dintre posibilele beneficii ale zmeurei:

1. Creier sanatos
Cateva studii au aratat o conexiune pozitiva intre consumul de flavonoizi din fructele de padure si imbunatatirea memoriei, precum si intarzierea declinului cognitiv cauzat de imbatranire.

2. Pentru inima
De asemenea, aceiasi flavonoizi reduc riscurile aparitiei bolilor cardiovasculare. Ei amelioreaza inflamatiile care conduc in general catre acest gen de boli. Pe langa asta, zmeura contine si potasiu, un compus excelent pentru inima, care reduce posibilitatea aparitiei ischemiei.



3. Prevenirea cancerului
Antioxidantii din zmeura combat radicalii liberi, deci reduc posibilitatea aparitiei tumorilor si inflamarilor corpului. Acestia te protejeaza impotriva mai multor tipuri de cancer, precum cel de colon, plamani, faringe sau prostata.

4. Impotriva diabetului
Orice planta cu piele are o multime de fibre, iar zmeura nu este mai prejos. Daca mananci fibre, atunci iti vei ajuta corpul sa mentina un nivel echilibrat de zahar.

5. Digestie
Fibrele si apa continute de zmeura ajuta la prevenirea constipatiei si la promovarea sanatatii tractului digestiv. Excretia de toxine este cruciala, deci consumul de fibre nu poate decat sa fie benefic. De asemenea, fibrele au un rol important in protejarea sistemului imunitar impotriva inflamatiilor.

Autor:  Andreea Utza