Site coolinaria.ro

Moduri surprinzatoare pentru a folosi ovazul


 Moduri surprinzatoare pentru a folosi ovazul Ovazul nu se mananca doar la micul dejun, ci poate fi folosit pentru foarte multe lucruri. Este util atat pentru frumusete, cat si pentru diverse necesitati ale casei. Iata cateva moduri surprinzatoare in care poti folosi ovazul.

1. Pentru acnee
Suferi de acnee? Afla ca ovazul ajuta la eliminarea pielii moarte si la absorbtia uleiului. Asta il face un remediu natural pentru acnee. Prepara un amestec de ovaz si apa fierbinte, lasa-l sa se raceasca apoi aplica pe zonele afectate. Lasa-l sa stea cateva minute apoi clateste.

2. Absoarbe mirosurile neplacute
Uneori, in frigider poate aparea un miros neplacut. Ovazul te poate ajuta sa scapi de acesta. Pune fulgii de ovaz intr-un castron si lasa-l in frigider, pentru a neutraliza mirosurile.

3. Calmeaza pielea uscata sau iritata
Ovazul poate calma o piele iritata, arsa sau foarte uscata. Exista foarte multe creme pe baza de ovaz. Il poti folosi si tu, acasa, la baie. Tot ce trebuie sa faci este sa pui fulgii in blender, pentru a crea o faina. Apoi, pune aceasta faina in cada plina cu apa calda, atunci cand faci baie. Stai cateva minute acolo, apoi clateste-te. Vei observa ca pielea ta este mai fina.



4. Pentru relaxare
Baia cu ovaz nu numai ca iti va face pielea moale, dar te va si relaxa. Incearca o baie calda cu ovaz, o cana de lapte si o lingura de miere. Stai cel putin 10 minute.

5. Te ajuta la sala
Studiile au aratat ca daca vei consuma ovaz inainte sa mergi la sala, vei fi mai activ si productiv. Trebuie sa-l mananci cu vreo trei ore inainte sa mergi la exercitii. De asemenea, el ajuta corpul sa arda mai repede grasimile.

6. Masti pentru fata
Pe langa faptul ca trateaza acneea, ovazul poate fi folosit pentru fata si intr-un alt mod, sub forma de masca. Creeaza-ti un scrub rin doua linguri de faina de ovaz, o lingurita de bicarbonat de sodiu si putina apa. Amesteca pana cand capata consistenta unei paste. Intinde-o pe fata curatata anterior si las-o pentru 10 minute. Clateste cu apa rece.

Autor:  Andreea Utza