Site coolinaria.ro

De ce merita sa consumam lapte in fiecare zi?


De ce merita sa consumam lapte in fiecare zi? Pentru persoanele care tolereaza bine laptele de consum merita amintit din nou rolul deosebit pe care il poate avea laptele asupra sanatatii noastre si e in continuare o dezamagire faptul ca destul de putini dintre noi aleg sa introduca acest aliment in dieta zilnica.

Este bine astfel de stiut ca laptele hidrateaza organismul mult mai bine decat apa sau sucurile naturale bautorii de lapte asimiland mult mai usor acest lichid decat cei care consuma obisnuit apa. Se pare ca sodiul si potasiul continute de lapte ajuta la acest lucru si e recomandat ca dupa eforturi intense sau exercitii fizice sa se consume macar o cana de lapte pentru o mai buna rehidratare.

Proteinele din lapte sunt si acestea o adevarata sursa de sanatate si pot scadea simtitor apetitul alimentar lucru dorit de catre cei care se afla la cura de slabire. De aceea, daca simtim ca ne este foame mai bine e sa bem 1-2 pahare de lapte fie si nedegresat decat sa mancam o portie de hrana pentru ca astfel nu vom castiga mai nimic in greutate.

Pentru perioadele de refacere fizica sau atunci cand am depus eforturi sustinute la locul de munca tot laptele vine sa ne ajute sa ne refacem necesarul de vitamine si minerale printr-un aport utile de carbohidrati sanatosi si o mixtura eficienta de minerale si vitamine. Nu intamplator unii angajati beneficiaza de lapte ca supliment, bun nu doar pentru detoxifierea organismului, dar esential si pentru a reface fortele celor care au nevoie de un randament sporit in plan profesional.

In combinatie cu praful de cacao sau ciocolata laptele capata niste proprietati suplimentare fiind deosebit de util pentru refacerea masei musculare si preferat de catre atletii de performanta din aceasta cauza. Proteinele si carbohidratii din lapte sunt in asemenea situatii esentiali si trebuie folosita aceasta sursa naturala mai bine decat alte substante destul de daunatoare sanatatii atletilor pe termen lung.

Pentru cei mai multi dintre laptele ramane unul dintre alimentele de care nu ne putem lipsi si trebuie consumat zilnic sau, in limita posibilitatilor financiare, macar de trei ori pe saptamana. Laptele este recomandat pentru toate categoriile de varsta, numarul celor care prezinta intoleranta la lactoza fiind totusi foarte redus in raport cu restul populatiei. Intrucat laptele din comert vine nu doar cu mai putine grasimi, dar si fortificat cu vitamine si minerale nu e deloc o idee rea sa se aleaga mai degraba acest lapte decat cel obtinut direct de la producatori.

Autor:  Lucia Mihailescu