Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru briose cu afine


Sfaturi pentru briose cu afine Briosele cu afine sunt delicioase, iar cel mai bine este sa le faci vara, cand gasesti afine proaspete, in piata. Desigur, poti folosi si afine congelate, insa cele proaspete sunt mult mai gustoase. Iata cateva sfaturi care sa te indrume sa obtii briose cu afine perfecte.

1. Amesteca bine ingredientele ude
Briosele sunt faimoase pentru modul lor usor de preparare, adica amestecarea ingredientelor ude, apoi a celor uscate, apoi combinarea acestora. Amestecarea celor ude este foarte importanta si trebuie facuta cat mai bine. Atunci cand le combini cu cele uscate, nu trebuie sa amesteci foarte mult, ci doar cat sa le integrezi. Altfel, vei incuraja formarea glutenului, care va duce la briose prea tari.

2. Grasimi
Pentru briose poti folosi mai multe feluri de grasimi, in functie de ce spune reteta ta. Astfel, poti adauga unt, ulei de floarea soarelui sau ulei de masline. Totusi, cele facute cu unt vor avea un gust mai bogat si o textura aparte.

3. Lichide
E mai bine sa folosesti mai putine oua si mai multe lichide, deoarece proteinele din oua pot face briosele mai tari. Cel mai des se foloseste smantana, deoarece gustul ei se potriveste foarte bine cu dulceata fructelor si restul ingredientelor. In plus, te va ajuta sa nu obtii niste briose gretos de dulci.



4. Zaharul
Cel mai bine ar fi sa folosesti zahar brun, deoarece are o aroma mult mai bogata decat cel alb. De asemenea, cel granulat, daca va fi presarat deasupra brioselor, le va da o textura mult mai interesanta, plus un aspect frumos. Desigur, daca nu vrei sa folosesti zahar, il poti inlocui cu miere.

5. Fructele
Deseori, te poti trezi cu briose in care afinele s-au scufundat la baza acestora. Asta inseamna ca nu le-ai pregatit cum trebuie. Inainte de a fi incorporate in aluat, pune peste afine o lingura din amestecul de ingrediente uscate, si amesteca-le foarte usor. Asta le va face sa se prinda mult mai bine de aluat si sa nu mai coboare la baza brioselor. Vor fi distribuite egal.

Autor:  Andreea Utza