Site coolinaria.ro

Inlocuiri pentru briose sanatoase


Inlocuiri pentru briose sanatoase Cine spune ca dulciurile nu sunt sanatoase nu stie sa le prepare. Chiar daca briosele pot fi, uneori, destul de grele si pline de zahar sau grasimi, cu cateva inlocuiri ale ingredientelor le poti transforma in mese chiar sanatoase. Iata cum.

1. Faina integrala
Pentru ca briosele tale sa fie mai bogate din punct de vedere nutritional, inlocuieste faina alba cu faina integrala. Poti inlocui 50% din faina alba din reteta cu una integrala sau chiar pe toata. Daca alegi sa pui doar integrala, atunci va trebui sa adaugi 1-2 linguri de lichid in plus.

2. Taie din zahar
In majoritatea retetelor, se poate reduce cantitatea de zahar cu pana la 25%, fara sa schimbam gustul final. Atunci cand inlocuiesti zaharul, foloseste zahar brun sau sirop de agave. Acestea au un gust mult mai bogat, deci poti folosi mai putin si obtine acelasi rezultat. De asemenea, foloseste condimente precum scortisoara, vanilie sau cardamom, caci au acelasi efect, de a indulci aluatul.



3. Uleiul
Uleiurile vegetale, fie ca sunt din floarea soarelui sau masline, ajuta briosele sa fie umede si moi. Sunt o alegere mult mai buna decat untul. Atunci cand inlocuiesti untul cu un ulei vegetal, foloseste cu 25% mai putin ulei decat cantitatea din reteta. Foloseste un ulei cu gust neutru, pentru a permite altor arome sa iasa in evidenta. Pentru briosele cu legume, uleiul de masline este minunat.

4. Adauga nuci
Pentru ca briosele tale sa fie mai bogate din punct de vedere nutritional, poti adauga cateva nuci. Nu numai ca briosele vor avea mai multe proteine, dar vor fi si o sursa buna de grasimi sanatoase. In loc sa pui ciocolata, mai bine alege cateva nuci taiate marunt.

Autor:  Andreea Utza