Site coolinaria.ro

Ierburi si condimente pentru slabit


Ierburi si condimente pentru slabit Ierburile si condimentele dau mancarurilor un gust deosebit. In plus, unele dintre acestea sunt foarte utile in dietele de slabit. Iata care sunt cele mai bune contimente si ierburi pentru scaderea in greutate.

1. Ginseng
Ginsengul este extrem de pretios, deoarece iti va da energie si va creste rata metabolismului. Este asociat adesea cu scaderea in greutate, deoarece imbunatateste sensibilitatea insulinei.

2. Scortisoara
Scortisoara este ideala pentru metabolism. De asemenea, are proprietati benefice care te vor ajuta sa iti reglezi nivelul de zahar din sange. Este un element important in viata diabeticilor. Pe langa zahar, ea mai reduce si nivelul colesterolului.

3. Curcuma
Daca esti fan curry, s-ar putea sa fii si un mare fan al curcumei. Aceasta incetineste formarea tesuturilor de grasime si poate contribui la reducerea kilogramelor in plus. Mai mult decat atat, te va ajuta si in combaterea unor boli asociate cu cresterea in greutate, prin reglarea nivelului de insulina, reglarea hiperglicemiei si a altor simptome asociate cu obezitatea.



4. Piper negru
Piperul negru are un gust excelent. Pe langa aceasta, el blocheaza formarea de noi celule de grasime. De asemenea, te va ajuta la arderea caloriilor si este o alegere sanatoasa pentru orice fel de masa.

5. Ghimbir
Ghimbirul este alt condiment excelent care are proprietati anti-inflamatorii. Te va ajuta sa-ti relaxezi tractul intestinal. De asemenea, te va ajuta si in reglarea metabolismului si iti va suprima apetitul atunci cand il consumi.

Autor:  Andreea Utza