Site coolinaria.ro

5 beneficii ale afinelor


5 beneficii ale afinelor Afinele sunt dulci, pline de nutrienti si foarte populare, deoarece au foarte putine calorii si sunt extrem de bune pentru corp. Gustul lor specific face din ele fructul favorit al multora. Iata cateva beneficii ale afinelor.

1. Putine calorii
Afinele au foarte putine calorii, dar contin o multime de nutrienti. Ele contin fibre, vitamina C, vitamina K si mangan. 200 de grame de afine au undeva in jurul a 84 de calorii, cu 15 grame de carbohidrati.

2. Antioxidanti
Aceste fructe ne protejeaza corpul de radicalii liberi, care sunt molecule instabile ce pot distruge structurile celulare si provoaca aparitia cancerului. Afinele au cea mai mare capacitate antioxidanta dintre toate fructele si legumele. Multi compusi din afine apartin unei familii denumite flavonoizi, care sunt extrem de benefice pentru oameni.



3. Vasele de sange
Au o multime de beneficii pentru oamenii cu hipertensiune, un risc major ce este responsabil de moartea a majoritatii oamenilor. Un studiu a aratat ca obezii au o tensiune arteriala cu 4-6% mai redusa dupa ce au consumat 50 de grame de afine pe zi, timp de 8 saptamani.

4. Bolile de inima
Acesti factori de risc enuntati mai sus nu sunt boli propriu zise. Ei doar le pot provoca. Infarctul este cea mai mare problema la nivel international si cauza celor mai multor decese. Antioxidantii din afine ajuta corpul sa se protejeze si se spune ca ajuta si la reducerea riscurilor de boli de inima.

5. Creierul
Stresul iti poate accelera procesul de imbatranire al creierului. Unele studii arata ca afinele au aratat rezultate promitatoare. Astfel, se considera ca ele ajuta la imbunatatirea functionarii creierului si la imbunatatirea memoriei.

Autor:  Andreea Utza