Site coolinaria.ro

Prunele si sanatatea


Prunele si sanatatea Consumul acestor fructe delicioase este un mod sanatos de a-ti potoli foamea, dar si pofta de dulciuri. Iata cateva moduri in care prunele sunt benefice pentru organismul tau.

1. Iti protejeaza inima
O pruna medie contine in jur de 113 mg de potasiu, un mineral ce reduce tensiunea arteriala dar si riscul de infarct. Daca acest lucru nu este de ajuns, atunci trebuie sa mai stii ca pigmentul din prune te poate proteja impotriva cancerului prin combaterea radicalilor liberi.

2. Pentru intestine
Prunele uscate sunt benefice in cazul in care ai probleme cu stomacul, in special datorita continutului ridicat de fibre. Mananca-le goale sau cu iaurt pentru a beneficia de toti nutrientii ce-i ofera.



3. Zaharul
Prunele au un index glicemic mic, ceea ce inseamna ca le poti consuma pentru a controla cantitatea de zahar din sange si pentru a reduce riscul de diabet de tipul 2.

4. Pentru oase
Unele studii au aratat ca femeile ce au mancat 100 de grame de prune pe zi au avut o densitate mai mare a mineralelor din oase decat femeile care au consumat 100 de grame de mere. Ambele grupuri au consumat suplimente de calciu si vitamina D.

5. Pentru memorie
De asemenea, prunele imbunatatesc memoria. Antioxidantii din prune pot neutraliza radicalii liberi care iti afecteaza memoria.  

Autor:  Andreea Utza