Site coolinaria.ro

Cum sa gatesti doar pentru tine


Cum sa gatesti doar pentru tine Atunci cand locuiesti singur poate fi o placere sau o provocare sa-ti prepari mesele. Din fericire, poti experimenta foarte mult, deoarece nu vei dezamagi pe nimeni daca vei arde vreun fel de mancare. Iata cateva sfaturi care sa te ajute atunci cand iti pregatesti singur mesele.

1. Fa-ti un plan
E un sfat pe care sigur l-ai mai auzit, dar este foarte eficient. E bine sa-ti planuiesti din timp mesele, pentru a sti ce ai de cumparat atunci cand mergi la supermarket. Fiindca esti doar tu in casa, nu ai nevoie sa cumperi cantitati mari de alimente, deoarece se vor strica repede. Alege doar ceea ce ai nevoie pentru retetele respective.

2. Fa-ti o camara eficienta
Daca nu te pricepi foarte bine sa planuiesti o masa intreaga, atunci e bine sa ai la indemana o camara bine aprovizionata. Cumpara alimente pe care le poti pastra o perioada mai lunga de timp, precum pastele, cerealele, conservele sau alte alimente de acest gen. Atunci cand vei fi in pana de idei, iti va fi mult mai usor sa te descurci.

3. Cumpara vrac
Raioanele cu alimente vrac pot fi foarte utile pentru tine, daca locuiesti singur. De multe ori, mancarea deja ambalata poate veni in cantitati destul de mari, de care tu nu ai nevoie. Dar de aici poti cumpara atat cat iti trebuie. De asemenea, vei economisi si niste bani, dar si mancare care ar fi putut sfarsi in cosul de gunoi.



4. Pastreaza resturile
Nu poti calcula perfect fiecare masa, e normal sa-ti ramana si resturi. Nu le arunca, ci pastreaza-le la frigider. Pe unele le poti consuma mai tarziu, la alta masa. Daca ti-a ramas o felie de pizza, pastreaz-o, poate o vei vrea la cina. Nu uita ca poti tine astfel de alimente si in congelator, pentru a le reincalzi alta data.

5. Fii creativ cu resturile
Acum ca le-ai pastrat, e timpul sa le reinventezi. Daca ai ramas cu resturi de legume sau carne de ziua trecuta, atunci transforma-le intr-un burrito sau o omleta. Daca mai ai cateva bucati de fructe dintr-o salata, atunci pune-le intr-un smoothie delicios pentur micul dejun. Invata sa folosesti toate aceste resturi, pentru a nu face risipa de alimente.

Autor:  Andreea Utza