Site coolinaria.ro

Cafenele cu stil in Varsovia


Cafenele cu stil in Varsovia Pentru o vacanta cu iz de poveste cu printi si printese, cu aer boem pe ritmuri de Chopin, cu pofta de plimbari lungi pe strazi în care fiecare casa are poezia ei, pentru o fotografie speciala de inclus în albumul vietii tale, îti recomand Varsovia, capitala Poloniei.

Numeroasele parcuri, aleile pietonale din orasul vechi sunt si locul de desfasurare a unei sumedenii de cafenele, care mai de care mai cochete, care ofera o variata selectie de prajituri si bineinteles bauturi pe baza de cafea.

Cel mai popular loc pentru o cafea si o prajitura este eleganta Royal Way, unde intre buticuri elegante si anticariate fascinante isi gasesc locul cafenele fitoase sau pentru studentii grabiti la cursuri la universitatea din apropiere. Aici intalnim popularul Starbucks, dar si lantul local W Biegu, unde poti degusta un tiramisu la borcanel alaturi de cea mai groasa ciocolata calda posibila.

Daca preferi linistea parcurilor in locul agitatiei cosmopolite de pe Royal Way, retragete in parcul Lazienski, pentru a admira paunii si aranjamentele florale din imensul spatiu verde ce inconjoara Palatul Plutitor. Chiar in fata acestuia, in spatele vechiului amfiteatru, se gaseste o cafenea cocheata, denumita cum altfel decat Amfiteatr, unde te invitam sa gusti traditionala prajitura cu mac si crema de ciocolata impreuna cu un racoritor fresh de portocale.

Chiar alaturi de parcul Lazienski se gaseste gradina botanica, la intrarea careia ne-a facut cu ochiul o alta cafenea, Flora Cafe, care ofera aceeasi selectie variata de prajituri, snaksuri si bauturi.

Iar dupa plimbare in parc si vizitarea orasului vechi, o vizita in mall nu strica nimanui. Daca tot esti in centru, vei alege noul mall deschis fix in spatele impunatorului Palat al Culturii, Złote Tarasy (ceea ce inseamna in traducere directa Terasele Aurii), cu o arhitectura deosebita, care are la parter singurul Hard Rock Cafe din Polonia, unde savurind o delicatesa cu iz american poti admira cladirea inalta de peste 200 de metri ce adaposteste teatre, cinema-uri si a fost un dar din partea lui Stalin si al poporului sovietic.

Autor:  Daniela Tiba