Site coolinaria.ro

Beneficiile porumbului


Beneficiile porumbului Porumbul este cel mai bun vara, dar si cel mai ieftin. Desi il vei gasi tot anul in supermarket, cel din timpul verii are cel mai bun gust. Iata cateva beneficii pe care ti le poate aduce porumbul.

1. Varietatea
Porumbul poate fi folosit intr-o multime de combinatii. Unii il prefera in tortilla sau buritto, in timp ce pentru altii este un snack, cand este consumat ca popcorn. El ofera o multime de benficii digestive dar si protectie impotriva unor boli periculoase.

2. Antioxidanti
Desi este surprinzator, mai ales pentru un aliment ce poate fi consumat ca snack, porumbul contine o multime de antioxidanti, in special cand este consumat in mai multe varietati. Majoritatea studiilor au aratat ca antioxidantii din porumb sunt benefici pentru protectia impotriva radicalilor liberi. De asemenea, a fost observata o reducere a tensiunii arteriale dar si a problemelor cardiovasculare.

3. Benficiile digestive
Continutul destul de bogat in fibre al porumbului face din el un important aliat impotriva problemelor digestive. Cele 4.6 grame de fibre la 200 de grame de porumb pot produce efecte benefice. Unul dintre acestea este faptul ca ajuta la dezvoltarea unei bacterii importante din intestinul gros.



4. Zaharul
Din cauza continutului important de fibre, vitamine si acid folic, porumbul te poate ajuta atunci cand ai probleme cu cantitatea de zahar din sange. Acest lucru este important in special in cazul diabeticilor.

5. Alte beneficii
Multe studii au aratat ca un consum regulat de porumb poate imbunatati cantitatile si absorbtia de minerale precum zincul si fierul. In plus, porumbul este plin de proteine, deci iti va ajuta musculatura sa se dezvolte.

Autor:  Andreea Utza