Site coolinaria.ro

Cum curatam tocatorul de plastic


Cum curatam tocatorul de plastic Gasesti foarte multe sfaturi despre cum sa-ti intretii tocatorul din lemn, dar nu la fel de multe indicatii despre cum sa-ti ingrijesti tocatoarele din plastic. Iata cateva metode prin care le poti curata si dezinfecta.

1. Dezinfecteaza cu apa oxigenata
Apa oxigenata este foarte utila pentru a omori bacteriile. O poti folosi in special dupa ce ai taiat carne pe tocator. Ca sa ucizi toti acesti germeni, sterge intai tocatorul cu un servetel imbibat in otet. Apoi, foloseste un alt servetel, imbibat in apa oxigenata.

2. Lamaie pentru a scoate mirosurile
Tocatorul este folosit pentru atat de multe alimente, incat nu trebuie sa te miri daca incepe sa prinda un miros cam ciudat. Ca sa scapi de acestea, poti folosi lamaie. Ia o jumatate de lamaie si freaca tocatorul cu acesta. De asemenea, il poti spala in suc de lamaie diluat.



3. Bicarbonatul de sodiu pentru curatare
Pastreaza-ti tocatorul din plastic curat, folosind, din cand in cand, o solutie cu bicarbonat de sodiu. Foloseste o lingura de bicarbonat de sodiu, una de apa si una de sare. Freaca bine tocatorul, pentru a-l curata. Apoi clateste cu apa calda din abundenta.

4. Revitalizeaza culoarea cu sare
Daca tocatoarele din lemn nu sunt tocmai vibrante, cele din plastic sunt, de cele mai multe ori, in culori vii. Ca sa pastrezi aceste culori foloseste putina sare. Dupa ce le-ai spalat bine cu apa si detergent, pune niste sare pe o carpa si freaca-le bine. Poti adauga si putin suc de lamaie, pentru un tratament mai intens.

5. Inalbitor pentru cazuri extreme
Daca ti-ai patat foarte rau tocatorul si nu vrei sa renunti, inca, la el, inalbitorul este solutia. Prepara o solutie dintr-o lingurita de inalbitor si doi litri de apa. Inmoaie o periuta de dinti in aceasta solutie, apoi freaca tocatorul cu miscari circulare.

Autor:  Andreea Utza