Site coolinaria.ro

Semintele de dovleac – aliat pentru sanatate


Semintele de dovleac – aliat pentru sanatate Semintele de dovleac sunt unele dintre cele mai sanatoase seminte. In plus, ele se gasesc foarte usor in supermarketuri sau in magazinele cu condimente. Iata cum te pot ajuta acestea sa-ti pastrezi sanatatea.

1. Proteine
200 de grame de seminte de doveac ofera 285 de calorii, 12 grame de proteine, 12 de grasimi si 12 de fibre. Asta inseamna foarte multe proteine. Desi cele din plante sunt diferite de cele animale, semintele sunt o buna sursa de nutrienti, fara a apela la consumul excesiv de carne. Fibrele sunt si ele un bonus important.

2. Magneziu
Tot cele 200 de grame mentionate mai sus contin si 168 de miligrame de magneziu, ceea ce inseamna cam jumate din doza zilnica recomandata pentru o femeie. Corpul are nevoie de magneziu pentru multe procese, inclusiv pentru reglarea functiilor muschilor si nervilor.



3. Potasiu
Corpul are nevoie de potasiu pentru a ajuta muschii, pentru echilibrarea mineralelor si pentru mentinerea tensiunii arteriale. De asemenea, ajuta la reducerea pietrelor la rinichi si a pierderii din densitate a oaselor ca semn al imbatranirii.

4. Imunitatea
Exista un motiv pentru care tratamentele impotriva racelii contin de obicei zinc. Este un mineral important care are un rol crucial in functiile imunitare. 200 de grame de seminte de dovleac contin 6.59 miligrame de zinc, iar doza zilnica recomandata este de 8 miligrame.

5. Antioxidantii
Acestea contin si o multime de antioxidanti, numerosi acizi si vitamine. Fitonutrientii sunt si ei gasiti in semintele de dovleac. Aceasta combinatie de antioxidanti fac din semintele de dovleac o sursa importanta de nutrienti.

Autor:  Andreea Utza