Site coolinaria.ro

Cum combinam alimentele


Cum combinam alimentele Problemele digestive nu lipsesc din viata romanilor si este clar ca ele ar trebui evitate. Trebuie sa ai mare grija la ce consumi si la modul in care combini alimentele, pentru ca acestea iti pot cauza mari probleme pe care nu le doreste nimeni. Iata cateva combinatii de mancare pe care sa le eviti cu orice pret.

1. Proteine animale plus amidon
Toata lumea consuma cartofi prajiti cu carne. Totusi, carbohidratii din cartofi si proteinele animale nu functioneaza cel mai bine impreuna. Acestea nu se digera deloc bine cand sunt combinate si de aici vor rezulta cateva probleme stomacale.

2. Fructe dupa masa
Fructele nu au ce cauta in salatele tale. Asta deoarece ele se digera destul de greu. Cand le consumi impreuna cu alte alimente care se digera la fel de greu, acestea vor sta foarte mult in stomacul tau si vor incepe sa fermenteze. Fructele trebuie consumate intotdeauna separat, deoarece ele se comporta ca si zaharul, care are nevoie de un proces complex si indelungat pentru a fi digerat.



3. Grasimi
Grasimile nu trebuie consumate cu mancaruri nepotrivite. Combinatii precum masline cu paine, ton cu maioneza sau carne prajita in ulei vegetal trebuie sa dispara. O cantitate mare de grasime combinata cu proteine va fi foarte greu de digerat.

4. Lichide la masa
Apa trece prin stomac in aproximativ 10 minute. Sucurile undeva intre 15 si 30 de minute. Orice lichid dilueaza enzimele din corp care digera proteinele, carbohidratii sau grasimile. Ai grija sa bei apa cu 10 minute inainte sa mananci. Dupa masa, poti consuma apa abia dupa o ora.

5. Doua surse de proteine
Nu este bine sa consumi doua surse concentrate de proteine, precum carne cu oua sau nuci cu iaurt. Proteinele sunt foarte greu de digerat, asa ca va trebui sa eviti o combinatie prea puternica.

Autor:  Andreea Utza