Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit cu ciocolata


Sfaturi pentru gatit cu ciocolata Lucrul cu ciocolata este intotdeauna mult mai antrenant decat crezi. Ea are nevoie de rabdare, dar dupa ce iti dai seama de cateva dintre trucurile clasice, poti face orice reteta si nu vei fi niciodata dezamagit. Iata cateva sfaturi despre cum poti gati cu ciocolata.

1. Rabdare
Ciocolata are mare nevoie de rabdare. Daca te vei grabi sa termini reteta, este foarte posibil sa gresesti si sa nu iti iasa nimic.

2. Caldura
De asemenea, ciocolata uraste caldura si capata o culoare si textura ciudata daca o gatesti prea mult. In momentul in care ai depasit limita, orice reteta cu ciocolata este distrusa.



3. Cum sa topesti ciocolata
Intotdeauna taie ciocolata in bucati mici inainte sa incepi. Apoi, este esential ca ea sa stea departe de o sursa puternica de caldura. O poti face chiar si la microunde, dar va trebui sa setezi puterea acestuia la minimum. Ai grija sa nu lasi vreun alt lichid sa intre in contact cu ciocolata.

4. Temperatura
Ciocolata are cel mai bun gust la temperatura camerei. Ai mare grija ca dupa ce termini reteta sa pui prajtura la rece. Totusi, aceasta va avea cel mai bun gust imediat ce se va intoarce la temperatura camerei.

5. Sarea si vanilia
Sarea si vanilia sunt prietenele cele mai bune ale ciocolatei. Sarea imbunatateste gustul acesteia si balanseaza cantitatea de dulce din ea. Vanilia merge si ea foarte bine cu ciocolata, din cauza gustului pe care il formeaza impreuna.  

Autor:  Andreea Utza