Site coolinaria.ro

Trucuri pentru cereale mai gustoase


Trucuri pentru cereale mai gustoase Cerealele cu lapte sau iaurt sunt foarte bune dimineata, caci iti dau energie pana la urmatoarea masa. Totusi, te poti plictisi rapid de ele, daca nu variezi. Iata cateva trucuri prin care poti face cerealele mai interesante.

1. Adauga mere coapte
Stii ca cerealele se potrivesc foarte bine cu fructe proaspete, insa ele merg si cu merele coapte. Acestea vor adauga o aroma deosebita si o textura placuta. In plus, poti adauga si putina scortisoara, iar intregul amestec iti va aminti mai degraba de o prajitura cu mere, decat de un bol cu cereale.

2. Lapte caldut
Vara iti doresti sa te racoresti, dar asta nu inseamna ca trebuie sa mananci cerealele cu lapte rece. Chiar daca nu e nimic in neregula cu acest lucru, ele sunt mult mai bune daca laptele este usor caldut. Incalzeste-l foarte putin si vei observa cum si fructele confiate par mai umflate si mai pline de aroma.



3. Iaurt cu vanilie
Chiar daca iti plac cerealele tale cu iaurt simplu, uneori te poti rasfata cu un iaurt cu aroma de vanilie. Nu trebuie sa cumperi de la supermarket, caci majoritatea sunt foarte bogate in zahar, ci il poti prepara singur. Trebuie doar sa faci un sirop din zahar si cateva pastai de vanilie, pe care sa-l torni peste iartul simplu. Va fi delicios.

4. Resturi de la desert
Nu doar resturile de mancare pot fi consumate a doua zi, ci si cele de desert. Chiar daca nu este un adaos foarte sanatos, din cand in cand ti-l poti permite. Daca mai ai doar o feliuta de placinta, atunci o poti taia marunt si adauga in iaurtul tau cu cereale. Totusi, nu face abuz de acest truc, deoarece poti adauga grasimi si calorii inutile.

5. Combina cerealele
Te poti plictisi foarte repede de acelasi sortiment de cereale, de aceea e important sa le variezi. In plus, le poti chiar amesteca. Daca ti-au mai ramas doar cateva cereale pe fundul cutiei si nu vrei sa le arunci, nu te opreste nimeni sa le amesteci cu cele abia cumparate. Vei avea o varietate de gusturi si texturi, care-ti va face dimineata mai interesanta.

Autor:  Andreea Utza