Site coolinaria.ro

Beneficiile otetului de mere


Beneficiile otetului de mere Otetul de mere face parte din leacurile pe care le-ai tot auzit de la bunica. Ei bine, afla ca ea are dreptate, iar otetul este foarte bun, atat in alimentatie, cat si pentru uz extern. Iata principalele sale beneficii.

1. Ucide bacterii
Otetul de mere este foarte util in curatarea, dezinfectarea, tratarea ciupercilor si a altor infectii ale organismului. Hipocrate obisnuia sa foloseasca otet de mere pentru a curata ranile, acum mai bine de 2000 de ani. Este foarte util drept conservant pentru alimente si impiedica formarea bacteriei E. Coli.

2. Scade nivelul zaharului din sange
Pacientii cu diabet de tip 2 se bucura cel mai mult de acest beneficiu al otetului. Totusi, oricine poate avea nevoie de un ingredient care sa le echilibreze zaharul din sange. Otetul de mere functioneaza foarte bine in acest sens, mai ales atunci cand este combinat cu o dieta saraca in carbohidrati rafinati si zahar. De asemenea, are multe beneficii pentru functionarea insulinei.



3. Te ajuta sa slabesti
Otetul de mere scade nivelul de zahar din sange si creste nivelul insulinei, dar te ajuta si sa slabesti. Multe studii au aratat ca otetul de mere iti da senzatia de satietate, ceea ce duce la scaderea mai usoara in greutate. Daca-l consumi la masa, te poate face sa consumi mai putine calorii.

4. Scade colesterolul
Bolile cardiovasculare sunt destul de populare, din pacate. Otetul de mere poate ajuta in echilibrarea colesterolului dar si in scaderea tensiunii arteriale. Totusi, aceste teste au fost facute pe soareci, deci aplicabilitatea la oameni nu este inca total confirmata.

5. Pentru un par curat
Probabil ai auzit de acest truc. Otetul de mere poate fi folosit atunci cand te speli pe cap, deoarece ajuta la eliminarea reziduurilor. In plus, iti va lasa parul moale si stralucitor. Amesteca doua linguri de otet cu o ceasca de apa si clateste-ti parul dupa ce l-ai spalat. Clateste din nou si aplica un balsam.

Autor:  Andreea Utza