Site coolinaria.ro

Cum spalam mai rapid vasele


Cum spalam mai rapid vasele Spalatul vaselor nu este tocmai o activitate placuta, insa este necesara. Uneori, poate consuma destul de mult timp si energie. Iata cateva moduri prin care poti scurta timpul petrecut spaland farfurii si castroane.

1. Inainte de a te apuca de spalat
Inainte sa incepi spalatul propriu-zis, e bine sa scapi de toate resturile solide din farfurii. Arunca toate ramasitele solide la cosul de gunoi si asigura-te ca nu a ramas nimic pe vesela. Daca mancarea se usuca pe farfurii, iti va fi mult mai greu sa le cureti si le poti chiar strica daca le freci cu bureti abrazivi. Dupa ce ai scapat de aceste resturi, clateste vasele cu apa calda, ca sa elimini urmele de sos si particulele mici de mancare.

2. Spala vasele imediat dupa masa
Am spus deja ca daca vei lasa resturile de mancare in farfurii, iti va fi mult mai greu sa le cureti, deoarece se vor lipi. Cel mai bine e sa speli vasele imediat dup ace ai terminat masa, in loc sa faci un munte in chiuveta. Spala-le chiar si dimineata, dupa micul dejun . Vei vedea ce bine iti va fi seara, cand vei avea mult mai putin de curatat.



3. Sorteaza
Atunci cand ai foarte multe vase de spalat, sorteaza-le, pentru a te descurca mai usor cu ele. Pune toate farfuriile unele peste altele, la fel si castroanele.

4. Spala cu apa cat mai calda
Cu cat apa este mai calda, cu atat iti va fi mai usor sa scapi de resturile incapatanate de mancare. Desigur, asta nu inseamna ca trebuie sa-ti arzi mainile. Daca nu reusesti sa le cureti din prima, mai bine lasa-le la inmuiat in apa calda. Apoi poti folosi un burete usor abraziv. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru spalatul vaselor, atunci cand ai nevoie de ceva usor grunjos si nu ai un burete special.

5. Pune-le la locul lor
In loc sa lasi aceasta treaba pentru dimineata urmatoare, ocupa-te acum de ea, imediat dupa ce ai spalat vasele. Sau, si mai bine, roaga pe cineva sa te ajute. Veti termina mult mai repede, iar in maximum 10 minute, toate vasele vor fi curate si puse la locurile lor.

Autor:  Andreea Utza