Site coolinaria.ro

5 feluri de cartofi deliciosi


5 feluri de cartofi deliciosi Cartofii sunt alimentul preferat al multor oameni, insa majoritatea se limiteaza la cateva retete de baza. Cartofii sunt foarte versatili, de aceea ar fi pacat sa nu incerci cat mai multe retete. Iata 5 moduri in care poti prepara niste cartofi deliciosi.

1. Copti
Pentru a face cartofi copti nu ai nevoie de foarte mult timp si nici de ingrediente sofisticate. Ii poti face chiar si la microunde. Curata cartofii, apoi gaureste-i cu o scobitoare sau cu furculita. Dupa aceea, baga-i 20 de minute la microunde, la putere medie. Desigur, ii poti face si la cuptor, dar va dura mult mai mult, in jur de 45 de minute.

2. Piure de cartofi
Desi piureul obisnuite se face cu unt si lapte, renunta la acestea daca-ti doresti un preparat mai light. Poti gasi foarte usor un inlocuitor pentru lapte si poti renunta la unt pentru a face niste cartofi mai sanatosi.



3. Gratinati
Cartofii gratinati nu trebuie sa-ti ruineze dieta, deoarece poti alege exact ce ingrediente sa mai adaugi. Poti renunta la cascaval sau smantana, daca urmezi o dieta fara multe grasimi. Sau, si mai usor, poti alege o smantana cu un continut mai redus de grasime.

4. Prajiti la cuptor
Cine a spus ca nu poti praji cartofii intr-un mod mai sanatos? Cei la cuptor sunt la fel de deliciosi, dar fara grasimi. Poti incerca si cu cartofi dulci. Curata cartofii, apoi pune-i pune intr-o tava cu foarte putin ulei de masline si baga-i in cuptor. Rezultatele sunt excelente si cu mult mai putine grasimi.

5. Prajiti
Favoritii tuturor, pot fi mancati ca garnitura sau chiar simpli, cu diverse sosuri. Din pacate, nu sunt tocmai sanatosi. Incearca sa nu faci abuz de ei. Incearca intotdeauna sa pastrezi si coaja, ca sa consumi mai multe fibre.

Autor:  Andreea Utza