Site coolinaria.ro

Beneficiile arahidelor


Beneficiile arahidelor Arahidele sunt o gustare excelenta. Desigur, ele pot fi consumate in mai multe forme, inclusiv ca unt de arahide. Totusi, pe langa faptul ca au un gust excelent, ele au si o multime de beneficii. Iata cateva dintre acestea:

1. Grasimile
Arahidele contin o multime de grasimi mononesaturate, care sunt benefice pentru dieta. Ele sunt un aliat excelent pentru o inima sanatoasa. Pe langa aceste grasimi, ele contin si vitamina E, niacina, proteine si mangan.

2. Antioxidanti
Acidul oleic se gaseste in arahide dar si in uleiul de masline. De asemenea, pe langa acesta, ele contin si o multime de alti antioxidanti, aproape la fel de multe ca un fruct. Arahidele au mai multi antioxidanti decat merele, morcovii sau sfecla, dar mai putini decat murele sau capsunile.



3. Riscul de infarct
Flavonoizii din arahide previn riscul unui infarct. Un studiu facut pe animale arata ca resveratrolul ajuta sangele sa circule mai bine prin creier, ceea ce inseamna ca ele pot reduce riscul de infarct cu pana la 30%. Desi acest studiu nu este unul finalizat, cu siguranta merita sa le integrezi in dieta ta.

4. Impotriva cancerului
Un alt studiu a aratat ca nutrientii gasiti in arahide pot avea efecte ce previn cancerul, in special cel de colon. Studiile au aratat ca mancarurile picante pot creste riscul de cancer la colon, in timp ce consumul de arahide il poate scadea, in special la femei.

5. Greutatea
Multi oameni se feresc de arahide, de teama sa nu se ingrase. Un studiu asupra obezitatii aratat ca aceste frici sunt nefondate. S-a demonstrat ca oamenii care mananca arahide de doua ori pe saptamana au sanse mai mici sa se ingrase decat cei care nu mananca niciodata.

Autor:  Andreea Utza