Site coolinaria.ro

Supa – un aliment sanatos?


Supa – un aliment sanatos? Iarna ne incalzim cu o supa fierbinte, iar vara ne racorim cu o reteta de supa rece. Cand suntem bolnavi, tot supa este recomandata. Iata de ce este aceasta un aliment sanatos.

1. Creste consumul de legume
Majoritatea oamenilor nu consuma destule legume, de aceea supa este o metoda excelenta prin care poti integra mai multe in dieta. O supa vegetariana este o alegere foarte buna, caci vei creste mult aportul de vitamine si substante esentiale pentru organism, precum vitamina A, seleniu sau potasiu.

2. Te mentine satul
Ca majoritatea lichidelor, supa te mentine la fel de satul ca o masa solida. Asta inseamna ca o poti manca la pranz, fara sa-ti faci griji ca ti se va face foame curand. Totusi, daca mananci doar o supa la masa, asigura-te ca aceasta contine si proteine.

3. Sunt destul de sarace in calorii
Supele usoare tind sa fie sarace in calorii, ceea ce te ajuta sa-ti mentii greutatea sub control. Desigur, asta nu se aplica pentru toate supele. Cele crema sunt mai dense si mai bogate in calorii, la fel si cele care contin smantana sau crutoane.



4. Cele mai potrivite supe
Supele cremoase pot fi mai bogate in grasimi si calorii, dupa cum am spus deja. De aceea, ele nu sunt tocmai cele mai sanatoase alegeri. Totusi, te poti bucura de ele din cand in cand. De asemenea, alege sa prepari supa in casa, nu sa o cumperi de la supermarket. Pe langa faptul ca acestea contin multe chimicale, sunt si bogate in sodiu.

5. Alte beneficii pentru sanatate
In functie de ingredientele pe care le contin, supele aduc multe beneficii organismului nostru. De exemplu, acestea contin minerale esentiale pentru oase si cartilaje. De asemenea, sunt benefice pentru digestie si pentru sistemul digestiv, in general. Pot ajuta in cazul hiperaciditatii, indigestiei si a colicilor.

Autor:  Andreea Utza