Site coolinaria.ro

Cum sa slabesti conform stiintei


Cum sa slabesti conform stiintei Exista multe moduri in care poti pierde in greutate destul de repede. Majoritatea presupun un regim destul de strict, dar si o vointa puternica. Conform stiintei, regulile de slabit sunt simple. Iata care sunt acestea.

1. Zaharurile
Cea mai importanta parte va fi sa renunti la zaharuri si carbohidrati. Aceste alimente stimuleaza cel mai mult secretia de insulina, iar insulina este hormonul ce se ocupa cu retinerea grasimii in corp. Cand insulina scade, corpul va incepe sa arda grasimile in locul carbohidratilor.

2. Proteine
Fiecare masa ar trebui sa contina cel putin o sursa de proteine, o sursa de grasimi si legume cu putini carbohidrati. Construieste-ti mesele astfel incat sa poti lua cate putin din fiecare. Pentru o doza de proteine poti consuma carne, peste sau oua. Vei avea nevoie de ele in special pentru a-ti imbunatati metabolismul. Grasimile le poti lua din uleiuri in special, sau chiar si din unt, in timp ce printre legumele cu putini carbohidrati se afla broccoli, spanacul sau salata verde.

3. Fibrele
Fibrele sunt foarte importante in dieta oricarui om. Un studiu a aratat ca fibrele solubile ajuta la reducerea grasimilor, in special cele din zona abdomenului. Consuma cat mai multe fructe si legume pe timpul zilei.



4. Apa
Bea apa intotdeauna cu o jumatate de ora inainte de mese. Un studiu a aratat ca oamenii care beau apa cu 30 de minute inainte de masa au cu 44% mai multe sanse sa slabeasca decat aceia ce nu fac asta.

5. Mancaruri neprocesate
Bazeaza-ti dieta pe mancaruri neprocesate. Sunt mult mai sanatoase si sunt mult mai satioase. De asemenea, este mult mai probabil sa mananci mult prea multe chipsuri decat este sa mananci prea mult broccoli.

Autor:  Andreea Utza