Site coolinaria.ro

Despre samburii de caise


Despre samburii de caise Samburii de caise se gasesc in interiorul fructelor, mai exact, in interiorul samburelui mare. Acestia sunt folositi pentru a produce ulei dar si pentru alte scopuri medicinale. Totusi, samburii de caise sunt consumati de oameni, din cauza unor presupuse beneficii pentru sanatate. Iata daca acestea sunt adevarate sau nu.

1. Vitamina B17
Samburii de caise au un nivel ridicat de vitamina B17. Chiar daca nu este considerata o vitamina in adevaratul sens al cuvantului, B17 este deseori asociata cu reducerea durerilor de artrita si cu scaderea tensiunii arteriale. Cunoscuta si sub numele de amigdalina, aceasta substanta se presupune ca ar ajuta in lupta impotriva cancerului.

2. Impotriva cancerului?
Amigdalina extrasa din samburii de caise s-a folosit la inceputul anilor 1950 pentru a crea Laetrile, o versiune a B17 modificata chimic. Aceasta a devenit renumita datorita calitatilor sale care distrug celulele canceroase si nu le afecteaza pe cele sanatoase. Asta ar inseamna ca are aceleasi efecte precum chimioterapia, insa fara reactiile adverse.



3. Nu trateaza cancerul
Cercetatorii au aratat ca aceasta substanta nu este un remediu eficient impotriva cancerului. Dupa un studiu efectuat asupra persoanelor bolnave, s-a dovedit ca pentru 91% dintre acestea, cancerul a avansat. De aici, cercetatorii au tras concluzia ca samburii de caise nu trateaza cancerul.

4. De ce nu sunt sigure
Multii oameni au obiceiul sa consume samburi de caise, crezand ca acestia aduc beneficii pentru sanatate. Totusi, ingerarea acestora nu numai ca este ineficienta in lupta cu cancerul, dar poate deveni un adevarat risc pentru sanatate. In interiorul organismului, amigdalina se transforma in cianura, o substanta toxica si foarte periculoasa pentru corp.

Autor:  Andreea Utza