Site coolinaria.ro

Slabeste cu bunatatile toamnei


Slabeste cu bunatatile toamnei Cand ne gandim la toamna, ne vin in minte toate fructele si legumele care umplu pietele si supermarketurile. Pe langa faptul ca sunt delicioase si sanatoase, ele te pot ajuta si in cura de slabit. Iata care sunt cele mai bune fructe si legume pentru slabit.

1. Merele
Cine nu iubeste merele? Sunt ideale pentru micul dejun, dar se pot transforma oricand intr-o gustare satioasa si sanatoasa. Ele sunt sarace in calorii, dar bogate in fibre. Asta inseamna ca te vor mentine satul pentru o perioada mai lunga de timp.

2. Dovleacul
Dovleacul se afla printre primele legume la care ne gandim atunci cand vine vorba de toamna. Totusi, el poate fi folosit in mai multe feluri, nu doar in delicioasele placinte. Te poate ajuta sa slabesti, deoarece este sarac in calorii: o cana de dovleac gatit are aproximativ 80 de calorii. De asemenea, el poate fi transformat in piure si adaugat in supe, pentru o consistenta mai cremoasa.

3. Broccoli
Nu este tocmai preferatul copiilor, insa adultii il indragesc, deoarece stiu ce beneficii aduce pentru sanatate. Totusi, broccoli-ul este esential si in dietele de slabit. La fel ca restul legumelor si fructelor, si el este bogat in fibre. Astfel, iti ofera senzatia de satietate. Poate fi preparat in putin ulei de masline sau poate fi servit cu humus.



4. Varza
Toamna este anotimpul ideal ca sa cumperi varza si nu doar ca sa o pui la murat. O cana de varza are doar 17 calorii! Este ideala pentru salate si alte preparate sanatoase. Amestec-o cu cativa morcovi si broccoli, stropeste cu putin ulei de masline si asezoneaza. Vei avea o garnitura delicioasa si foarte rapida.

5. Varza kale
Acest tip de salata apare mereu in topul celor mai sanatoase alimente. Intra in aceeasi categorie cu broccoli-ul, conopida si salata. Este ideala pentru orice dieta, poate fi mancata ca atare in salate sau sandwich-uri, dar si transformata in mancaruri mai complexe. Pentru un snack sarat si nevinovat, pot prepara chipsuri din varza kale. Nu vor dauna dietei precum chipsurile din supermarket.

Autor:  Andreea Utza