Site coolinaria.ro

Legume delicioase la gratar


Legume delicioase la gratar Legumele facute pe gratar pot fi o garnitura perfecta, atunci cand sunt pregatite cum trebuie. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa prepari niste legume la gratar delicioase.

1. Foloseste ulei
Daca nu sunt unse cu putin ulei, legumele se usuca atunci cand se afla langa o sursa de calcura. Inainte sa le pui pe gratar, stropeste-le cu putin ulei de masline. Nu folosi prea mult, ca sa nu adaugi calorii inutile. O pelicula subtire este de ajuns si va ajuta si condimentele sa se lipeasca mai bine.

2. Nu le lasa sa se arda
Anumite tipuri de legume se gatesc in cateva minute, pe cand altele trebuie sa stea mai mult pe gratar. Cartofii, de exemplu, se vor gati mult mai greu fata de ciuperci. Daca-i vei lasa mult timp la o temperatura foarte ridicata, ei se vor arde la exterior, iar pe interior vor fi cruzi. Ca sa eviti acest lucru, lasa-i intai pe gratarul incins, apoi transfera-i intr-o parte a gratarului unde caldura nu mai e la fel de puternica. Lasa-i acolo pana sunt gata. O alta metoda este sa-i gatesti inainte de a-i pune pe gratar.



3. Taie in bucati mici
Daca pregatesti legume mari, precum vinetele sau dovleacul, e bine sa le tai intai, in bucati mici. Astfel, fiecare felie se va gati cum trebuie si vor avea si un gust mult mai bun. Daca ai de facut niste legume mici, cel mai bine ar fi sa le treci printr-un bat de frigarui.

4. Inveleste-le in staniol
Vrei sa faci niste legume la gratar dar nu ai timp sa stai sa le supraveghezi atat de mult? O metoda potrivita ar fi sa le invelesti in staniol. Lasa-le pe gratar pana cand devin mai moi. Cand le scoti, ai grija la desfacerea staniolului, caci vor iesi aburi fierbinti.

5. Combina-le in functie de timpul de gatire
Ca sa nu te chinui cu multe feluri de legume in acelasi timp, e mai bine sa le combini in functie de timpul de gatire. Astfel, se vor face uniform si nu va trebui sa fii atent la fiecare in parte. De exemplu, pune laolalta rosiile si ciupercile, deoarece ambele se gatesc rapid. Ardeii se pot combina cu ceapa.

Autor:  Andreea Utza