Site coolinaria.ro

Cum gatim cu branza


Cum gatim cu branza Macaroanele, placintele si pizza au ceva in comun: merg de minune cu branza. Daca iti place sa prepari diverse mancaruri cu branza, e bine sa stii cateva reguli. Iata cinci sfaturi care sa te ajute sa obtii rezultatul dorit.

1. Rade branza cand este rece
Daca vrei sa presari branza sau cascaval ras peste macaroane sau pizza, atunci trebuie sa o razi cat este rece. Cu cat devine mai calda, cu atat o sa fie mai moale si mai greu de manevrat. In plus, daca ai de-a face cu branza proaspata sau moale, nici nu e nevoie sa o razi, o poti marunti pur si simplu cu degetele.

2.Nu toate pot fi incalzite
Nu incerca sa gatesti cu orice tip de branza, deoarece nu toate raspund la fel de bine la caldura. De obicei, branzeturile mai fine isi pot pierde din savoare. Cel mai bine este sa exprimentezi cu o bucata mica, inainte sa distrugi vreo specialitate costisitoare.



3. In sosuri
Daca prepari un sos bechamel si vrei sa pui branza in el, atunci ai grija sa-l faci mai lichid. Gustul de faina nu trebuie sa intre in competitie cu cel de branza. Totusi, daca gatesti cu o branza cu un gust foarte intens, atunci poti face si sosul la fel. O alta regula este sa iei sosul de pe foc, inainte sa adaugi branza. Altfel, risti sa se separe si sa obtii un dezastru.

4. In burgeri
Pentru un burger excelent, adauga branza cu vreo doua minute inainte sa iei carnea de pe foc. Trebuie sa-i lasi timp sa se topeasca. Altfel, vei avea un burger cu o felie de branza gumoasa si rece, foarte neplacut.

5. In preparate reci
Dupa cum am spus, nu toate branzeturile pot fi preparate la cald. Asta nu trebuie sa te descurajeze, caci multe varietati sunt foarte bune in mancaruri reci, precum salate cu paste sau doar cu legume. Poti pune bucatele mici de branza si in sosuri. Cele mai bune branzeturi pentru salate sunt cele proaspete.

Autor:  Andreea Utza