Site coolinaria.ro

Planifica-ti pranzurile pentru intreaga saptamana


Planifica-ti pranzurile pentru intreaga saptamana Nu poti trai toata viata din sandwich-uri, oricat de simple ar fi de facut. Uneori, ai nevoie de o masa mai consistenta, chiar daca esti la serviciu. Iata cum iti poti planifica si pregati pranzurile pentru o saptamana intreaga.

1. Prepara mancaruri de care ti-e pofta
Poate ti-ai vazut un coleg mancand cu pofta o supa de linte si ti s-a facut incredibil de pofta. Asta inseamna ca stii deja ce ai vrea sa mananci la pranz. De multe ori, poti uita sa-ti faci mancaruri care-ti plac si sa impachetezi doar ce e la indemana. Daca te vei aproviziona cu alimentele preferate, pranzul va fi mult mai placut.

2. Mancaruri versatile
Asta inseamna ca e bine sa ai mereu la indemana fasole, linte, orez sau pui. Aceste alimente pot fi transformate usor in feluri de mancare delicioase, de la salate, supe sau tortilla. Atunci cand mergi la supermarket, nu uita sa te aprovizionezi.



3. Portii mari
Ca sa economisesti timp, e bine sa prepari portii mari, care sa te tina cateva zile. O portie mare de orez se poatre transforma in pranzul pe 2-3 zile, indiferent ca-l incluzi in alte mancaruri sau il consumi ca atare, cu legume. La fel poti proceda si in cazul supelor, pregateste o oala mai mare, din care sa poti lua cateva zile la rand.

4. Tine la congelator
Avand in vedere ca vei prepara portii mari de mancare, trebuie sa le tii la congelator, ca sa nu se strice. Mai intai imparte mancarea in portii, apoi pune fiecare portie intr-o punguta. Poti pastra astfel salate, fasole si chiar sandwich-uri.

5. Condimenteaza atunci cand mananci
Ca sa nu ai impresia ca mananci acelasi lucru in fiecare zi, experimenteaza cu condimentele. Astfel, poti da arome noi preparatelor tale, fara sa te chinui prea mult. Incearca diverse ierburi, uscate sau proaspete, dar si condimente precum pudra de chili sau curry.

Autor:  Andreea Utza